• Svenska
  • Hem
  • Om oss
    • Filosofi
    • Manifesto
    • Eataly och respekt
    • Eataly Stockholm
  • Restauranger
  • Matmarknad
  • Kurser
  • Nyheter
  • Boka bord

Homepage / Courses / 10_Emilia-Romagna

10_Emilia-Romagna

Kontakt

Mån-sön: 11.00-20.30

Biblioteksgatan 5
info@eataly.se
+46 8 400 17 500

Följ oss

@eatalysthlm
PASTA DI GRAGNANO Vitt guld - så kallar stadsborn PASTA DI GRAGNANO
Vitt guld - så kallar stadsborna i Gragnano, Kampanien, pasta. Och det var just där pasta började tillverkas i större mängder redan på 1700-talet! Pasta di Gragnano räknas som en av de finaste pastasorterna i världen, och måste uppnå särskilda krav för att få kallas så. Tillsammans med @itastockholm lär vi oss mer om det italienska hantverket nedan. Häng med!👇
.
.
.
Beläget på en kulle mellan Monti Lattari och Amalfikusten ligger Gragnano som hyllas för sin lufttorkade, bronsvalsade pasta över hela världen. Vad gör pastan så speciell? Tre saker: Ingredienserna (durumvete blandat med kalciumfattigt vatten i Monte Lattari), den komplicerade tillverkningsprocessen som måste ske i ett särskild område samt bronsvalsningen av pastan. Och när du testar att använda den själv kommer du känna skillanden.

Du hittar denna specialitet från Italien i vår matmarknad!
MOZZARELLA IN CARROZZA Vi lovar - vår friterade m MOZZARELLA IN CARROZZA
Vi lovar - vår friterade mozzarellatoast är lika god som den ser ut! Fylld med färsk italiensk mozzarella friteras den tills brödet är perfekt krispigt. Har du hunnit testa den än?
FINCHOKLAD FRÅN BEWELL Choklad för alla - det ä FINCHOKLAD FRÅN BEWELL
Choklad för alla - det är BeWells motto. De stora chokladkakorna innehåller varken palmolja, gluten eller konstgjorda ämnen. Dessutom är all mörk choklad vegansk!

Precis vid vår ingång hittar du chokladdisken med runt 20 smaker, från 100% mörk choklad och vit choklad med blåbär till cremino och chokladdoppade apelsinklyftor.

Tagga någon som måste svänga förbi för en smakbit (och kanske köpa en bit till dig?) 😋
NY COCKTAILKURS Vi har en nyhet som kan förgylla NY COCKTAILKURS
Vi har en nyhet som kan förgylla din måndag. I mars börjar vi med en lärorik och rolig drinkkurs! Du får lära dig göra tre olika drinkar, från redskap och metoder till hur drinkarna först skapades. Läs mer och boka på eataly.se/kurser!
DAGENS LUNCH | 145 KR En värmande högkvalitativ DAGENS LUNCH | 145 KR
En värmande högkvalitativ lunch till överkomligt pris? På La Piazza serverar vi måndag till fredag dagens lunch - en pizza och en pasta, till priset 145 kr. Välkommen förbi för att upptäcka dagens rätter kl. 11.00-15.00!
VENCHIPRALINER I början av 1878 öppnade chokladm VENCHIPRALINER
I början av 1878 öppnade chokladmästaren Silvano Venchi sin egen chokladaffär i sin hemstad Torino. Sedan dess har @venchi1878 kombinerat regionala recept och de finaste naturliga ingredienserna för att skapa sin högkvalitativa choklad.

Upptäck den hyllade chokladen världen över i vår matmarknad. Där kan du plocka ihop dina favoriter, från krämig mörk choklad och tiramisú till pistasch och cremino.
REGIONALA VINPROVNINGAR Lazio, Piemonte, Lombardie REGIONALA VINPROVNINGAR
Lazio, Piemonte, Lombardiet, Toscana…vår vinresa genom Italien fortsätter! Varje onsdag besöker vi en ny region med tre glas vin och en tagliere med streetfood från regionen. Pris: 275 kr/person. När: Onsdagar kl. 18.00. Boka din plats på eataly.se!

Har du någon favorit bland Italiens olika regioner?
PARMIGIANO REGGIANO DOP Du har säkert rivit Parmi PARMIGIANO REGGIANO DOP
Du har säkert rivit Parmigiano Reggiano över pastan hundratals gånger. Men vet du hur denna världsberömda ost tillverkas och var den kommer ifrån? Tack vare vårt samarbete med @itastockholm har du möjlighet att lära dig mer om Italiens bästa produkter, den här gången parmesanost: 🧀 👇
.
.
.
Parmigiano Reggiano DOP, ”kungen av ostar”, kan endast produceras i certifierade områden runt Emilia-Romagna, från slätterna till bergen mellan floderna Po och Reno. Där producerar småskaliga mjölkgårdar mjölk av exceptionell kvalitet från kor som endast äter lokalt gräs. För att skapa varje hjul lagrar osttillverkare ca 600 liter (!) mjölk i minst 12 månader innan testning och certifiering. Resultatet? En ost med en symfoni av komplexa smaker och texturer.

Upptäck mängder av äkta parmesanost i vår matmarknad, varje dag kl. 11.00-20.30.

@italiancrafted @italiantradeagency #ItalianCrafted #MadeInItaly #AuthenticItalian
PIZZAKURS Hur får man till den perfekta pizzan? V PIZZAKURS
Hur får man till den perfekta pizzan? Varje torsdag kan du lära dig det av vår egen expert Simone i vår matlagningsskola! Under tre timmar får du lära dig allt ifrån mjölsorter och knådningsteknik till toppings och knep att ta med hem. Kursen startar med bubbel och tilltugg och avslutas med vin och ditt eget pizzaresultat! Alkoholfria alternativ finns.

Redo att bli pizzaproffs? Läs mer och boka på eataly.se/kurser 👨‍🍳👩‍🍳
Facebook
Copyright © 2018-19 Eataly Stockholm AB | VAT SE559067181301 | All Rights Reserved | Powered by Eataly Net
Integritetspolicy
FÖLJ OSS PÅ :
  • Hem
  • Om oss
    • Filosofi
    • Manifesto
    • Eataly och respekt
    • Eataly Stockholm
  • Restauranger
  • Matmarknad
  • Kurser
  • Nyheter
  • Boka bord