Eataly Stockholm

Eatalys grundfilosofi är att kombinera en levande marknadsplats med restauranger, saluhall och utbildning. Eataly lägger också stort fokus på lokala producenter, som bidrar med färska råvaror och ingredienser som ett komplement till de italienska produkterna. Den unika miljön bjuder in gäster till att ”Äta, handla och lära” om högkvalitativ italiensk mat och dryck.

Eataly Stockholm 40:e saluhallen

Sedan Oscar Farinetti öppnade det första Eataly i Turin 2007, har filosofin spridit sig till fler än 12 länder runt om i världen och Eataly Stockholm blir den 40:e saluhallen. Vi har hittat ett hem i anrika biografen Röda Kvarn mitt i centrala Stockholm.

Eataly Stockholm

Eataly i världen

Varje Eataly i världen har ett tema: en bit historia, en viktig person eller en idé. Till exempel är Eataly Rom en hyllning till skönheten, Eataly Smeraldo i Milano till musiken (byggnaden är en före detta teater), Eataly Istanbul till historia och Eataly Dubai till framtiden.

Broar som förenar

Italien och Sverige är två helt olika länder men de har något gemensamt: en huvudstad som är unik i sitt slag.  Stockholm består av 14 öar som är sammanlänkade av 57 broar. Hos Eataly tycker vi om broar, broar som förenar och länkar samman olika tankesätt, som möjliggör utbyte mellan kulturer och hjälper oss att förstå andra seder och bruk. För oss är Eataly en stor bro som länkar samman Italien med Sverige. Vi har byggt den som en länk mellan italienska delikatesser och svensk gastronomi, en fusion mellan det italienska köket och lokala traditioner. Vi vill att Eataly Stockholm ska stärka relationen och kulturutbytet mellan våra länder.

La Piazza Stockholm

Vi har valt broar som tema för Eataly Stockholm eftersom:

…Stockholms 14 öar länkas samman av 57 broar som majestätiskt reser sig ur vattnet.
…Broar står för framsteg, förbindelser och stabilitet.
…De hjälper oss att nå våra mål och övervinna hinder.
…Broar förenar oss och lär oss att förstå varandra.