Eataly Stockholm

När Eataly tog steget in på den svenska marknaden 2014 fick vi ett varmt välkomnande och det var en milstolpe i vårt företags globala expansion. Fyra år senare är vi redo för ett nytt äventyr i Stockholm. Här har vi hittat ett hem i anrika biografen Röda Kvarn mitt i centrala Stockholm.

Eataly Stockholm

Varje Eataly i världen har ett tema: en bit historia, en viktig person eller en idé. Eataly Rom är en hyllning till skönheten, Eataly Smeraldo i Milano till musiken (byggnaden är en före detta teater), Eataly Istanbul till historia och Eataly Dubai till framtiden.

Italien och Sverige är två helt olika länder men de har något gemensamt: en stad som är unik i sitt slag. Faktum är att Stockholm brukar kallas Nordens Venedig. Stockholm består av 14 öar som är sammanlänkade av 57 broar. Hos Eataly gillar vi öar, men föredrar broar. Broar förenar och länkar samman olika tankesätt, de möjliggör utbyte mellan kulturer och hjälper oss att förstå andra seder och bruk. För oss är Eataly en stor bro som länkar samman vår älskade italienska halvö med Sverige. Vi har byggt den som en länk mellan italienska delikatesser och svensk gastronomi, en fusion mellan det italienska köket och lokala traditioner. Vi vill att Eataly Stockholm ska stärka relationen och kulturutbytet mellan våra länder.

Eataly Stockholm

Vi har valt broar som tema för Eataly Stockholm eftersom:

…Stockholms 14 öar länkas samman av 57 broar som majestätiskt reser sig ur vattnet.
…Broar står för framsteg, förbindelser och stabilitet.
…De hjälper oss att nå våra mål och övervinna hinder.
…Broar förenar oss och lär oss att förstå varandra.