Filosofi

Tanken bakom Eataly är enkel: en plats med alla italienska delikatesser under ett och samma tak där du kan äta, handla och lära. En första idé till konceptet föddes hos Oscar Farinetti 2002, men först efter fem år av efterforskningar och planering öppnade han den första butiken i Turin i Italien, i januari 2007.

Eataly värnar det hållbara

Sedan 2004 har Eataly skapat eller köpt aktier i hållbara livsmedelsföretag. I dag äger Eataly eller är partner i drygt 19 företag som framställer eller distribuerar italienska delikatesser. Allt från mineralvatten, fruktjuice, färskt kött och charkuterier, färskost och lagrad ost till äggpasta och bronsvalsad pasta samt bakverk.

Eataly pizza

Eataly i världen

Det finns 40 Eataly runt om i världen, majoriteten i Italien. Eataly finns även i Japan, Sydkorea, USA, Brasilien, Turkiet, UAE, Saudiarabien, Qatar, Ryssland, Tyskland och nu Sverige. I november öppnade Eataly FICO Eataly World i Bologna, en stad som ofta kallas huvudstaden i italiensk gastronomi. Fico Eataly World är mer en gård än en temapark och vill visa biologiska mångfalden i italienska köket med världen genom sina fält, verkstäder, marknader, restauranger och klassrum, alla öppna för allmänheten.

Eataly fortsätter att expandera

Inom de närmaste åren kommer Eataly att fortsätta expandera och öppna andra platser runt om i världen, bland annat det första Eataly i Kanada, Toronto, Las Vegas, Paris och London, samt en fortsatt expansion i Mellanöstern. Det bästa har ännu inte kommit och framtiden ser ljus ut.

Det är enkelt att uppleva Eataly

Ät

Vi serverar rak och enkel mat för alla som vill uppleva det äkta italienska köket. Vi tror att med några få ingredienser av hög kvalitet går det att laga utsökta rätter. Från fullservicerestaurang till enklare middagar och snabbkassor för den som har bråttom – hos Eataly är det enkelt att äta.

Handla

Hos oss hittar du de senaste italienska delikatesserna och de bästa lokala produkterna. Vi har ett stort sortiment av livsmedel, från lokala producenter till specialtillverkade produkter, från pasta och småkakor till de bästa ostarna och charkuterierna – hos Eataly är det enkelt att handla bra mat.

Lär

Hos oss finns mycket att lära om italiensk mat, kultur och mycket mer genom kurser, provningar, produktdemonstrationer och specialevenemang. Vi tror att ju mer du vet om något desto mer uppskattar du det – hos Eataly är det enkelt att lära.