Det är lätt att lära hos Eataly

En stor skillnad mellan Eataly och andra matmarknader är att vi erbjuder undervisning om alla produkter som vi säljer. Där du köper mat kan du lära om mat. Vi berättar om produkternas historia och kultur med intressanta fakta om alla produkter.

Lär dig om vår mat

Bra mat handlar om intresse och kunskap. Därför vill vi att du ska lära känna vår mat, våra kockar och de producenter som inspirerar oss. I saluhallen finns över 200 skyltar som beskriver varje produkts historia och plats i det italienska köket.

La Scuola – vår skola

Om du vill ha fördjupad information om vår värld av delikatesser kan du besöka La Scuola di Eataly. Matlagningsskolan är öppen för alla åldrar och på våra praktiska lektioner är det faktiskt tillåtet att leka med maten. Lär dig att forma gnocchi, laga traditionella italienska rätter, uttala ”bruschetta” som en äkta italienare och känna skillnaden på en extra jungfruolivolja från Toscana och Sicilien.

Se våra kurser!

Kurser

På La Scuola di Eataly tror vi på att ju mer du vet om något desto mer uppskattar du det. Vi vill att du ska upptäcka vår mat, våra kockar och de producenter som inspirerar oss.

Våra kurser och events

Vi erbjuder ett antal olika kurser och event på vår matlagningsskola och varje kurs erbjuder en unik kulinarisk upplevelse.

Matlagningskurs ABC/provning

Delta i våra matlagningskurser på en timma där du får lära dig att tillaga en klassisk italiensk rätt från början till slut. Här får du lära dig alla nödvändiga tekniker, från att välja ingredienser till förberedelserna att njuta av skapelserna innan kursen är slut!

Hands-on matlagning

Den här kursen omfattar två-tre timmar där du får kavla upp ärmarna. Vår kock hjälper dig att förbereda klassiska italienska rätter och produkter, som pizza, färsk pasta, gnocchi och till och med tiramisu. Sedan får du njuta av maten du tillagat tillsammans med lämpligt vin eller öl.

Kurser

Avsmakning

Fördjupa dig under en-två timmar i ett antal varianter av italienska och lokala specialiteter under ledning av en av våra experter. Du lär dig medan du smakar ostar, charkuterier, olivolja, viner, ölsorter och cocktails med mera.

 

Kurser

Matlagning för familjer och barn

På Eataly är vårt mål att laga mat för våra gäster med kärlek och förståelse för god mat – och det inbegriper förstås våra mindre gäster! I Italien introduceras vi till det dagliga kulinariska livet i unga år. Italienska barn, bambini, lär sig snabbt vikten av nyttig och hälsosam mat, från att forma äggpasta till att göra färsk mozzarella, och det är en lektion som stannar kvar resten av livet. Vi i vår tur vill nu överföra den upplevelsen till Stockholms bambini. Matlagningskurserna omfattar två timmar där du lagar mat tillsammans med ditt barn eller så deltar barnet i en egen matlagningskurs (8-12 år).

Kurser

Italiensk fyrarättersmiddag

Låt vår erfarna personal lotsa dig på en resa genom en utvald italiensk region på tre timmar! Under våra temamiddagar får våra gäster lära och uppleva historien om och ursprunget till de mest klassiska regionala rätterna och traditionerna bakom dem, såväl som kunskap och bakgrund till hantverksprodukter och producenter. Njut av en snabb välkomstaperitif innan vi sätter oss vid vårt gemensamma bord och smakar på det bästa av Italiens kulinariska traditioner – med tillhörande viner förstås!

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss på lascuola@eataly.se