Det är lätt att lära hos Eataly

Vi tror att ju mer du vet om det du äter, desto mer kan du njuta av det. Därför vill vi att du ska upptäcka vår mat, våra kockar och våra producenter som inspirerar oss!

Till vår matlagningsskola är alla åldrar välkomna. Lär dig att forma gnocchi, laga traditionella italienska rätter, uttala ”bruschetta” som en äkta italienare och känna skillnaden på en extra jungfruolivolja från Toscana och Sicilien. Läs mer om våra kurser längre ner!

Se våra kurser i maj Se våra kurser i juni

 

Kurser

Våra kurser och events

Månadens gästspel

19 JUNI
VINPROVNING MED ÅSA JOHANSSON: TOSCANA
kl. 18.30-20.00, 695kr per person

Upptäck sex stycken utvalda viner från Toscana med Brunello och Chianti Classico med vin & resejournalisten Åsa Johansson. Hon besöker oss från Florens med sina unika vinkunskaper.

25 JUNI
VINPROVNING MED ÅSA JOHANSSON: ROSÉVINER
18:30-20:00 695 kr per person

Vin- och resejournalisten Åsa Johansson tar med oss på en resa genom Italiensk roséviner! Under kvällen får du smaka sex stycken utvalda roséviner från Italien medan Åsa delger sina unika vinkunskaper .

28 JUNI
VINPROVNING MED ÅSA JOHANSSON: VITA- OCH MOUSSERANDE VINER

Vin- och resejournalisten Åsa Johansson håller i en unik vinprovning. Du får testa sex stycken olika vita och mousserande viner från Italien medan hon berättar allt om druvorna, gårdarna och vinet.

ABC Risotto 

För att laga en äkta italiensk risotto krävs två saker: högkvalitativa ingredienser och en förståelse för olika typer av risottoris. I den här kursen får du på en timma lära dig att tillaga den perfekta risotton från början till slut. Sedan avslutar vi med att sätta oss vid bordet och äta den goda skapelsen tillsammans. Låt vår kock inspirera dig och delge alla hemligheter bakom en lyckad risotto! Pris från 299kr per person.

I kursen ingår:

• La Scuolas kock visar steg för steg alla nödvändiga teknikerna för att laga en äkta italiensk risotto.
Vänligen notera att detta inte är en praktisk matlagningskurs
• Du lär dig skillnaden mellan olika sorters risottoris
• En risottorätt i kombination med ett utvalt glas vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Hands-on Färsk äggpasta

Följ med La Scuolas kock och upptäck att det är enklare att göra färsk pasta från grunden än vad det verkar! I vår pastakurs lär du dig allt du behöver veta om vilka ingredienser du bör välja, hur en bra pastadeg görs och hur man parar ihop olika pastasorter med olika typer av pastasåser. Att tillverka pasta som ravioli och tortellini är både ett bra och roligt sätt att vässa sina pastakunskaper på! Pris från 795kr per person. 

I kursen ingår:

• La Scuolas kock visa hur du skapar den perfekta pastadegen
• Deltagande i en praktisk aktivitet där du gör olika typer av färsk pasta, både fylld och ofylld
• Två pastarätter i kombination med passande vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Kurser

Hands-on Tiramisu

Lär dig göra den klassiska italienska desserten tiramisu! Under kursen leder La Scuolas konditor dig igenom hela processen och lär ut alla sina tips för att göra en perfekt tiramisu. Efter kursen kommer det vara lätt att imponera på gästerna med den här italienska godbiten! Pris från 495kr per person. 

I kursen ingår:

• La Scuolas egen konditor visar hur den perfekta tiramisu görs
• Deltagande i en praktisk aktivitet där du tillagar tiramisu
• Gemensam tiramisu-fika
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Hands-on Pizza

Följ med La Scuolas kock och lär dig göra äkta italiensk pizza! 

Får att få till den perfekta pizzan behövs tre saker: kunskap, högkvalitativa ingredienser och en välgjord pizzadeg. Du får lära dig hela pizza-processen, från vad du ska använda för mjöl och hur du knådar ihop pizzadegen till varför det är viktigt att fundera över pålägg och vad som gäller i ugnen. Låt oss visa att det är enklare än göra egen pizza än vad du kanske tror! Pris från 795kr per person. 

I kursen ingår: 

• Kunskap och förståelse om hur man gör hemlagad italiensk pizza från grunden
• Tillredning av en pizzamiddag med hjälp av vår alldeles egna LaScuola-kock
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• Du får receptet efter avslutad kurs

Hands-on Salsiccia

Lär dig stoppa egen korv på autentiskt italienskt vis!

Vår kursledare Michele Cavazza visar hur tillverkningen av äkta italiensk salsicca går till, och du som kursdeltagare får hjälpa till. Tillsammans maler vi färsen av högkvalitativt fläskkött som vi sedan smaksätter med härliga kryddor och örter från Italien. Efter att salsiccian är stoppad avslutas kursen med en gemensam måltid där vi smakar den nytillverkade salsiccian. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna! Pris från 795kr per person. 

I kursen ingår:

• Demonstration där Michele Cavazza visar hur italiensk salsicca görs. Kursdeltagarna får hjälpa till!
• Ett glas Prosecco 
• Två salsiccia-rätter i kombination med ett glas utvalt vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Hands on Gnocchi

Krydda livet med en smak av Italien och lär dig göra egen gnocchi!

Gnocchi, små klimpar ofta gjorda på potatis och mjöl, är en känd primo piatto i Italien. Den här pastaliknande potatis eller grynrätt behöver bara lite sås eller grönsaker för att vara en komplett måltid.

Men hur görs gnocchi? I den här kursen berättar La Scuolas kock allt om gnocchi och visar hur de görs – och du får delta! Lär dig om vilka ingredienser som behövs, hur du får till den perfekta degen, hur du formar de små klimparna och hur du parar ihop gnocchi med olika såser. Pris från 795kr per person.

I denna kurs ingår:

• La Scuolas egen kock visar hur man skapar den perfekta gnocchin
• Deltagande i en praktisk aktivitet för att göra gnocchi
• Två gnocchirätter i kombination med passande vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad matlagningskurs

Hands-on matlagning för familj – Pizza

Ta med familjen och lär er laga mat tillsammans!

På La Scuola är vårt uppdrag att sprida kunskapen om italiensk matlagning och mat till andra Eatalians, både unga och gamla. Till den här specialkursen bjuder vi in mindre kockar (barn i åldrarna 8 till 12 år) och föräldrar till vårt klassrum för att laga italiensk pizza! Det blir en rolig upplevelse där ni både spenderar tid tillsammans och lär er värdefulla tekniker som sedan kan användas hemma i köket. Pris från 245kr per person. 

I kursen ingår:

• Kunskap och förståelse om hur man gör hemlagad italiensk pizza från grunden
• Tillredning av en pizzamiddag tillsammans med hjälp av vår alldeles egna La Scuola-kock
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Hands-on för familj – Färsk äggpasta

Lär er laga färsk pasta, hela familjen tillsammans!

I Italien introduceras barnen till matlagning vid en ung ålder. De italienska bambini lär sig snabbt vikten av bra mat och får med sig kunskaper som stannar med dem livet ut. Nu har de chans att lära sig göra egen färsk pasta! La Scuolas kock berättar om hur man väljer bra ingredienser och visar hur en bra pastadeg görs och hur den får sin form. Kursen avslutas med att vi sätter oss ned och äter en härlig pastarätt tillsammans. Sedan är ni redo att ta med er all kunskap hem till ert eget kök! Pris från 245kr per person.

Till denna specialkurs bjuder vi in yngre kockar (barn i åldrarna 8 till 12 år) och deras föräldrar till vårt klassrum.

  I denna kurs ingår:

• Kunskap och förståelse för hur man parar ihop olika pastasorter med olika typer av pastasåser
• La Scuolas kock visar steg för steg de viktiga teknikerna för att tillaga äkta italienskt färsk ägg pasta
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• En pastarätt i kombination med passande dryck
• Du får receptet efter avslutad kurs

Hands-on för barn – Lilla konditorn

Låt barnen ta över kaveln och få lära sig baka kakor!

Under den här kursen får barnen baka biscottini – italienska småkakor. La Scuolas konditor lär barnen vad som och viktigt när man bakar och som avslutning fikar vi tillsammans. Vi bjuder på tårta, läsk och när kursen är slut får barnen ta med sig några småkakor hem. Kursen är för barn i åldern 8-12 år. Pris från 225kr per person. 

I kursen ingår:

• En två timmar lång matlagningskurs
• Fika med en läsk 
• Kakor som barnen får ta med sig hem
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Kurser

Cocktailprovning

Lär dig allt om de mest älskade italienska drinkarna av Eatalys egen bartender! Vi visar olika tekniker och berättar om italienska cocktails så att du kan vässa dina kunskaper och briljera själv hemma. Pris från 495kr per person.

I kursen ingår:

• Provning av Italiens mest älskade cocktails under ledning av Eatalys bartender
• Eatalys bartender lär dig blanda cocktail med hjälp olika tekniker. Notera att detta inte är en praktisk kurs
• I kombination med provningen bjuds även på lättare tilltugg.

Proseccoprovning

Lär dig grunderna om den italienska bubbliga drycken prosecco! Möt vår egen gastronom som lär dig allt om den härliga drycken. Under kursen får du prova tre olika typer av prosecco och till det blir det förstås några delikata italienska tilltugg. Pris från 295kr per person. 

I kursen ingår:

• Du får lära dig om proseccons grunder av Eatalys gastronom
• Inblick i proseccons värld och kunskap om Franciacorta
• Du får njuta av prosecco i kombination med några passande tilltugg. 

Olivoljeprovning

Lär dig allt om det italienska gröna guldet! I den här kursen bjuder La Scuolas egen gastronom på en provning av tre utvalda italienska extra jungfruolivoljor. Lär dig skillnaden mellan olivoljor från olika regioner, hur du kombinerar rätt olivolja till rätt måltid och allt om hur olivolja tillverkas. Efter provningen få du njuta av härliga cicchetti – italienska snacks – som vår kock ordnar medan du lutar dig tillbaka och njuter av ett glas vin. Pris från 295kr per person. 

Kurser

Italiensk fyrarätters middag: Emilia-Romagna

Upptäck den italienska regionen som anses vara det gastronomiska hjärtat av Italien – Emilia-Romagna! 

Inbäddad mellan Alperna och Apenninerna ligger Emilia-Romagna med sin unika natur som bidrar till regionens rika kulinariska tradition. Den tjocka dimman och de långa vintrarna som följs av heta och fuktiga somrar gynnar produktionen av älskade produkter världen över som charkuterier, parmesanost och balsamvinäger. 

Under denna tre timmar långa kurs lär du dig historia och ursprung för de traditionella regionala rätterna på menyn och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka det bästa av Emilia-Romagna – ihop med regionala viner, förstås!  Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. Pris från 1195kr per person. 

I kursen ingår:

• Fyra rätter från Emilia Romagna-köket
 Vinpaket som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
 Du får receptet efter avslutad kurs 

Italiensk fyrarätters middag: Apulien

Upptäck en av Italiens kanske bäst bevarade hemligheter – Apulien!  

Den här regionen i södra Italien, självaste klacken på stöveln, är rik på historia, traditioner, bördig jord och ett generöst klimat som ger möjlighet att odla och tillverka fantastiska råvaror som extra jungfruolja, gyllene vete, saftiga tomater, viner och burrata.

Under den tre timmar långa temamiddagen får du som gäst lära dig historien om och ursprunget till de mest klassiska regionala rätterna och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb välkomstaperitif innan vi sätter oss vid vårt gemensamma bord och smakar på det bästa av Apulien – med tillhörande viner förstås!  Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. Pris från 1195kr per person.

I kursen ingår:

• Fyra typiska rätter från Apulien
• Vinpaket som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs

Italiensk fyrarätters middag: Sicilien

Följ med på en matresa genom Sicilien!

Med sina böljande kullar, vulkaniska berg och kuststränder som möter glittrande hav är den sydligaste regionen i Italien rik på utsökt mat och dryck som förklarar smeknamnet: ”Guds kök”. Med ständigt närvarande citrusaromer drar Sicilien nytta av ett klimat som omfattar färsk frukt, grönsaker och skaldjur.  

Under denna tre timmar långa kurs får du lära dig historien om och ursprunget till de traditionella rätterna på menyn och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka det bästa av Sicilien – ihop med regionala viner, förstås! Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. Pris från 1195kr per person. 

I kursen ingår:

Fyra rätter från det sicilianska köket
• Vinpaket som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Italiensk fyrarätters middag: Toscana

I hjärtat av Italien hittar du Toscana – en italiensk region älskad för sitt vackra landskap, konstnärliga arv och rustika kök. Känd för sina viner, extra jungfruolivoljor och rätter med lokala råvaror i fokus är Toscana en populär region att besöka för en matupplevelse. Kom och upplev de gastronomiska delikatesser som denna berömda region har att erbjuda hos oss i La Scuola! 

Under den tre timmar långa kursen får du som gäst lära dig historien om och ursprunget till de traditionella rätterna på menyn och traditionerna bakom dem. Vi startar med en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka det bästa av Toscana – ihop med regionala viner, förstås! Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, den här kursen har något för alla. Pris från 1195kr per person.

I denna kurs ingår:

• Fyra rätter från det toscanska köket
• Vinpaket som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Italiensk fyrarätters middag: Sardinien

Följ med på en gastronomisk resa genom Medelhavets näst största ö – Sardinien!

Omringad av glittrande hav med slättland och bergsområden erbjuder Sardinien en varierad matkultur med delikatesser från både mare och terra, land och hav. På ön finns mer än 3 miljoner får (!) och en av de mest kända delikatesserna är just fårosten pecorino. Men en ö så stor som Sardinien har olika specialiteter i olika regioner! Dessutom finns Europas största vingård med lokala druvor som Vermentino och Cannonau.

Under denna tre timmar långa kurs lär du dig historia och ursprung för de traditionella regionala rätterna på menyn och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka det bästa av Sardinien – ihop med regionala viner, förstås! Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. Pris från 1195kr per person.

I denna kurs ingår:

Fyra rätter från det sardiska köket
• Vinpaket som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss på lascuola@eataly.se