Kurser

Vi tror att ju mer du vet om det du äter, desto mer kan du njuta av det. Därför vill vi att du ska upptäcka vår mat, våra kockar och våra producenter som inspirerar oss!

Till vår matlagningsskola är alla åldrar välkomna. Lär dig att forma gnocchi, laga traditionella italienska rätter, uttala ”bruschetta” som en äkta italienare och känna skillnaden på en extra jungfruolivolja från Toscana och Sicilien. Läs mer om våra kurser längre ner!

Önskar du köpa presentkort finns det att köpa i vår butik där du själv väljer vilken summa du vill ge bort, kortet gäller ett år och går att använda på hela Eataly Stockholm inklusive kurserna.

Se våra kurser i november Se våra kurser i december

Kurser

Våra kurser och event

Gå direkt till

⇒ MATLAGNINGSKURSER HANDS-ON

⇒ GÄSTSPEL

⇒ KURSER FÖR FAMILJEN

⇒ KURSER FÖR BARN

⇒ PROVSMAKNINGAR

⇒ REGIONALA MIDDAGAR

 

MÅNADENS GÄSTSPEL

 Vinprovning med Åsa Johansson

November 21: Upptäck viner från Piemonte!
Följ med under en kväll med vin- och resejournalisten Åsa Johanson som tar er med på en resa genom Piemonte! Ni provar sex olika viner från regionen under guidning av Åsa som delar med sig av sina unika kunskaper om vin och Italien.

Pris: 695 kr/person

 

MATLAGNINGSKURSER

FÄRSK ÄGGPASTA

Följ med La Scuolas kock och upptäck att det är enklare att göra färsk pasta från grunden än vad det verkar! I vår pastakurs lär du dig allt du behöver veta om vilka ingredienser du bör välja, hur en bra pastadeg görs och hur man parar ihop olika pastasorter med olika typer av pastasåser. Att tillverka pasta som ravioli och tortellini är både ett bra och roligt sätt att vässa sina pastakunskaper på!

Pris 795 kr/ person.

I kursen ingår:

• La Scuolas kock visa hur du skapar den perfekta pastadegen
• Deltagande i en praktisk aktivitet där du gör olika typer av färsk pasta, både fylld och ofylld
• Två pastarätter i kombination med passande vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Kurser

PIZZA

Följ med La Scuolas kock och lär dig göra äkta italiensk pizza! 

Får att få till den perfekta pizzan behövs tre saker: kunskap, högkvalitativa ingredienser och en välgjord pizzadeg. Du får lära dig hela pizza-processen, från vad du ska använda för mjöl och hur du knådar ihop pizzadegen till varför det är viktigt att fundera över pålägg och vad som gäller i ugnen. Låt oss visa att det är enklare än göra egen pizza än vad du kanske tror! 

Pris 795kr per person.

I kursen ingår: 

• Kunskap och förståelse om hur man gör hemlagad italiensk pizza från grunden
• Tillredning av en pizzamiddag med hjälp av vår alldeles egna LaScuola-kock
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• Du får receptet efter avslutad kurs

 

GNOCCHI

Krydda livet med en smak av Italien och lär dig göra egen gnocchi!

Gnocchi, små klimpar ofta gjorda på potatis och mjöl, är en känd primo piatto i Italien. Den här pastaliknande potatis eller grynrätt behöver bara lite sås eller grönsaker för att vara en komplett måltid.

Men hur görs gnocchi? I den här kursen berättar La Scuolas kock allt om gnocchi och visar hur de görs – och du får delta! Lär dig om vilka ingredienser som behövs, hur du får till den perfekta degen, hur du formar de små klimparna och hur du parar ihop gnocchi med olika såser.

Pris 795 kr per person.

I denna kurs ingår:

• La Scuolas egen kock visar hur man skapar den perfekta gnocchin
• Deltagande i en praktisk aktivitet för att göra gnocchi
• Två gnocchirätter i kombination med passande vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad matlagningskurs

 

KURSER FÖR FAMILJEN

PIZZAKURS

Ta med familjen och lär er laga mat tillsammans!

På La Scuola är vårt uppdrag att sprida kunskapen om italiensk matlagning och mat till andra Eatalians, både unga och gamla. Till den här specialkursen bjuder vi in mindre kockar (barn i åldrarna 8 till 12 år) och föräldrar till vårt klassrum för att laga italiensk pizza! Det blir en rolig upplevelse där ni både spenderar tid tillsammans och lär er värdefulla tekniker som sedan kan användas hemma i köket.

Pris 245 kr per person. 

I kursen ingår:

• Kunskap och förståelse om hur man gör hemlagad italiensk pizza från grunden
• Tillredning av en pizzamiddag tillsammans med hjälp av vår alldeles egna La Scuola-kock
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• Du får receptet efter avslutad kurs 

FÄRSK ÄGGPASTA

Lär er laga färsk pasta, hela familjen tillsammans!

I Italien introduceras barnen till matlagning vid en ung ålder. Nu har de chans att lära sig göra egen färsk pasta! La Scuolas kock berättar om hur man väljer bra ingredienser och visar hur en bra pastadeg görs och hur den får sin form. Kursen avslutas med att vi sätter oss ned och äter en härlig pastarätt tillsammans. Sedan är ni redo att ta med er all kunskap hem till ert eget kök!

Pris från 245 kr per person.

För barn mellan 8-12 år med föräldrar

  I denna kurs ingår:

• Kunskap och förståelse för hur man parar ihop olika pastasorter med olika typer av pastasåser
• La Scuolas kock visar steg för steg de viktiga teknikerna för att tillaga äkta italienskt färsk ägg pasta
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• En pastarätt i kombination med passande dryck
• Du får receptet efter avslutad kurs

KURSER FÖR BARN

LILLA KONDITORN: VI BAKAR KAKOR

Låt barnen ta över kaveln och få lära sig baka kakor!

Under den här kursen får barnen baka biscottini – italienska småkakor. La Scuolas konditor lär barnen vad som och viktigt när man bakar och som avslutning fikar vi tillsammans. Vi bjuder på tårta, läsk och när kursen är slut får barnen ta med sig några småkakor hem. Kursen är för barn i åldern 8-12 år.

Pris 225 kr per person. 

I kursen ingår:

• En två timmar lång matlagningskurs
• Fika med en läsk 
• Kakor som barnen får ta med sig hem
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

GRATIS AKTIVITETER FÖR BARN
La Scuola erbjuder ett antal gratis aktiviteter för barn, läs mer här. 

Kurser

PROVNINGAR

ITALIENSKA DRINKAR

Lär dig allt om de mest älskade italienska drinkarna av Eatalys egen bartender! Vi visar olika tekniker och berättar om italienska cocktails så att du kan vässa dina kunskaper och briljera själv hemma. Pris från 495kr per person.

I kursen ingår:

• Provning av Italiens mest älskade cocktails under ledning av Eatalys bartender
• Eatalys bartender lär dig blanda cocktail med hjälp olika tekniker. Notera att detta inte är en praktisk kurs
• I kombination med provningen bjuds även på lättare tilltugg.

PROSECCO

Lär dig grunderna om den italienska bubbliga drycken prosecco! Lär dig allt om den härliga drycken. Under kursen får du prova tre olika typer av prosecco och till det blir det förstås några delikata italienska tilltugg. Pris från 345kr per person. 

I kursen ingår:

• Du får lära dig om proseccons grunder
• Inblick i proseccons värld och kunskap om Franciacorta
• Du får njuta av prosecco i kombination med några passande tilltugg. 

OLIVOLJA

Lär dig allt om det italienska gröna guldet! I den här kursen bjuder La Scuolas egen gastronom på en provning av tre utvalda italienska extra jungfruolivoljor. Lär dig skillnaden mellan olivoljor från olika regioner, hur du kombinerar rätt olivolja till rätt måltid och allt om hur olivolja tillverkas. Efter provningen få du njuta av härliga cicchetti – italienska snacks – som vår kock ordnar medan du lutar dig tillbaka och njuter av ett glas vin. Pris från 295kr per person. 

Kurser

FYRARÄTTERSMIDDAG MED REGIONSTEMA

Upptäck Italiens regioner genom en härlig matresa!

Varje kurs fokuserar på en specifik region i Italien och dess kulinariska traditioner. Under tre timmar får du lära dig om de regionala rätterna på menyns historia och ursprung, samt traditionerna bakom dem.

Vi startar med en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka på det bästa från regionen för kvällen – ihop med regionala viner, förstås! Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. Vänligen notera att denna kurs inte innebär praktisk matlagning för deltagarna.

Pris 1195kr per person.

I kursen ingår:

• Fyra rätter från det italienska köket – se vårt schema för vilka datum din önskade region går!
• Vinpaket som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Upptäck vilka regioner du kan uppleva hos oss nedan:

EMILIA ROMAGNA

Inbäddad mellan Alperna och Apenninerna ligger Emilia-Romagna med sin unika natur som bidrar till regionens rika kulinariska tradition. Den tjocka dimman och de långa vintrarna som följs av heta och fuktiga somrar gynnar produktionen av älskade produkter världen över som charkuterier, parmesanost och balsamvinäger. 

APULIEN

Upptäck en av Italiens kanske bäst bevarade hemligheter – Apulien!  Den här regionen i södra Italien, självaste klacken på stöveln, är rik på historia, traditioner, bördig jord och ett generöst klimat som ger möjlighet att odla och tillverka fantastiska råvaror som extra jungfruolja, gyllene vete, saftiga tomater, viner och burrata.

SICILIEN

Med sina böljande kullar, vulkaniska berg och kuststränder som möter glittrande hav är den sydligaste regionen i Italien rik på utsökt mat och dryck som förklarar smeknamnet: ”Guds kök”. Med ständigt närvarande citrusaromer drar Sicilien nytta av ett klimat som omfattar färsk frukt, grönsaker och skaldjur.  

TOSCANA

I hjärtat av Italien hittar du Toscana – en italiensk region älskad för sitt vackra landskap, konstnärliga arv och rustika kök. Känd för sina viner, extra jungfruolivoljor och rätter med lokala råvaror i fokus är Toscana en populär region att besöka för en matupplevelse.

SARDINIEN

Omringad av glittrande hav med slättland och bergsområden erbjuder Sardinien en varierad matkultur med delikatesser från både land och hav. På ön finns mer än 3 miljoner får (!) och en av de mest kända delikatesserna är just fårosten pecorino. Sardinien erbjuder olika specialiteter i olika regioner och Europas största vingård med lokala druvor som Vermentino och Cannonau.

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss på lascuola@eataly.se