Det är lätt att lära hos Eataly

Vi tror att ju mer du vet om det du äter, desto mer kan du njuta av det. Därför vill vi att du ska upptäcka vår mat, våra kockar och våra producenter som inspirerar oss!

Till vår matlagningsskola är alla åldrar välkomna. Lär dig att forma gnocchi, laga traditionella italienska rätter, uttala ”bruschetta” som en äkta italienare och känna skillnaden på en extra jungfruolivolja från Toscana och Sicilien. Läs mer om våra kurser längre ner!

Se våra kurser i mars Se våra kurser i april

Kurser

På La Scuola di Eataly tror vi på att ju mer du vet om något desto mer uppskattar du det. Vi vill att du ska upptäcka vår mat, våra kockar och de producenter som inspirerar oss.

Våra kurser och events

ABC Risotto 

För att laga en äkta italiensk risotto krävs två saker: högkvalitativa ingredienser och en förståelse för olika typer av risottoris. I den här kursen får du på en timma lära dig att tillaga den perfekta risotton från början till slut. Sedan avslutar vi med att sätta oss vid bordet och äta den goda skapelsen tillsammans. Låt vår kock inspirera dig och delge alla hemligheter bakom en lyckad risotto! 

I kursen ingår:
• La Scuolas kock visar steg för steg alla nödvändiga teknikerna för att laga en äkta italiensk risotto.
Vänligen notera att detta inte är en praktisk matlagningskurs
• Du lär dig skillnaden mellan olika sorters risottoris
• En risottorätt i kombination med ett utvalt glas vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Hands-on Färsk äggpasta

Följ med La Scuolas kock och upptäck att det är enklare att göra färsk pasta från grunden än vad det verkar! I vår pastakurs lär du dig allt du behöver veta om vilka ingredienser du bör välja, hur en bra pastadeg görs och hur man parar ihop olika pastasorter med olika typer av pastasåser. Att tillverka pasta som ravioli och tortellini är både ett bra och roligt sätt att vässa sina pastakunskaper på! 

I kursen ingår:
• La Scuolas kock visa hur du skapar den perfekta pastadegen
• Deltagande i en praktisk aktivitet där du gör olika typer av färsk pasta, både fylld och ofylld
• Två pastarätter i kombination med passande vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Kurser

Hands-on Tiramisu

Lär dig förbereda den klassiska italienska desserten tiramisu! Under kursen leder La Scuolas konditor dig igenom hela processen och lär ut alla sina tips för att göra en perfekt tiramisu. Efter kursen kommer det vara lätt att imponera på gästerna med den här italienska godbiten!  

kursen ingår:
• La Scuolas egen konditor visar hur den perfekta tiramisu görs
• Deltagande i en praktisk aktivitet där du tillagar tiramisu
• Gemensam tiramisu-fika
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Hands-on Pizza  

Följ med La Scuolas kock och lär dig göra äkta italiensk pizza! 

Får att få till den perfekta pizzan behövs tre saker: kunskap, högkvalitativa ingredienser och en välgjord pizzadeg. Du får lära dig hela pizza-processen, från vad du ska använda för mjöl och hur du knådar ihop pizzadegen till varför det är viktigt att fundera över pålägg och vad som gäller i ugnen. Låt oss visa att det är enklare än göra egen pizza än vad du kanske tror!  

kursen ingår: 

• Kunskap och förståelse om hur man gör hemlagad italiensk pizza från grunden
• Tillredning av en pizzamiddag med hjälp av vår alldeles egna LaScuola-kock
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• Du får receptet efter avslutad kurs

 

Hands-on Salsiccia  

Lär dig stoppa egen korv på autentiskt italienskt vis! Vår kursledare Michele Cavazza visar hur tillverkningen av äkta italiensk salsicca går till, och du som kursdeltagare får hjälpa till. Tillsammans maler vi färsen av högkvalitativt fläskkött som vi sedan smaksätter med härliga kryddor och örter från Italien. Efter att salsiccian är stoppad avslutas kursen med en gemensam måltid där vi smakar den nytillverkade salsiccian. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna! 

kursen ingår:
• Demonstration där Michele Cavazza visar hur italiensk salsicca görs. Kursdeltagarna får hjälpa till!
• Ett glas Prosecco 
• Två salsiccia-rätter i kombination med ett glas utvalt vin eller alkoholfritt dryckesalternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Hands-on matlagning för familj – pizza 

På La Scuola är vårt uppdrag att sprida kunskapen om italiensk matlagning och mat till andra Eatalians, både unga och gamla. Till den här specialkursen bjuder vi in mindre kockar (barn i åldrarna 8 till 12 år) och föräldrar till vårt klassrum för att laga italiensk pizza! Det blir en rolig upplevelse där ni både spenderar tid tillsammans och lär er värdefulla tekniker som sedan kan användas hemma i köket.  

I kursen ingår:
• Kunskap och förståelse om hur man gör hemlagad italiensk pizza från grunden
• Tillredning av en pizzamiddag tillsammans med hjälp av vår alldeles egna La Scuola-kock
• Kunskap så att du kan lära dig att återskapa och anpassa recepten till framtida måltider hemma
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Hands-on för barn – Lilla konditorn 

Här får barnen baka biscottini – italienska småkakor. La Scuolas konditor lär barnen vad som och viktigt när man bakar och som avslutning fikar vi tillsammans. Vi bjuder på tårta, läsk och när kursen är slut får barnen ta med sig några småkakor hem. Kursen är för barn i åldern 8-12 år. 

I kursen ingår:
• En två timmar lång matlagningskurs
• Fika med en läsk 
• Kakor som barnen får ta med sig hem
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Kurser

Cocktailprovning  

Lär dig allt om de mest älskade italienska drinkarna av Eatalys egen bartender! Vi visar olika tekniker och berättar om italienska cocktails så att du kan vässa dina kunskaper och briljera själv hemma.

kursen ingår:
• Provning av Italiens mest älskade cocktails under ledning av Eatalys bartender
• Eatalys bartender lär dig blanda cocktail med hjälp olika tekniker. Notera att detta inte är en praktisk kurs
• I kombination med provningen bjuds även på lättare tilltugg

 

Proseccoprovning  

Lär dig grunderna om den italienska bubbliga drycken prosecco! Möt vår egen gastronom som lär dig allt om den härliga drycken. Under kursen får du prova tre olika typer av prosecco och till det blir det förstås några delikata italienska tilltugg. 

kursen ingår:
• Du får lära dig om proseccons grunder av Eatalys gastronom
• Inblick i proseccons värld och kunskap om Franciacorta
• Du får njuta av prosecco i kombination med några passande tilltugg. 

 

Olivoljeprovning  

Lär dig allt om det italienska gröna guldet! I den här kursen bjuder La Scuolas egen gastronom på en provning av tre utvalda italienska extra jungfruolivoljor. Lär dig skillnaden mellan olivoljor från olika regioner, hur du kombinerar rätt olivolja till rätt måltid och allt om hur olivolja tillverkas. Efter provningen få du njuta av härliga cicchetti – italienska snacks – som vår kock ordnar medan du lutar dig tillbaka och njuter av ett glas vin. 

Kurser

 

Italiensk fyrarätters middag: Emilia-Romagna 

Upptäck den italienska regionen som anses vara det gastronomiska hjärtat av Italien – Emilia-Romagna! 

Inbäddad mellan Alperna och Apenninerna ligger Emilia-Romagna med sin unika natur som bidrar till regionens rika kulinariska tradition. Den tjocka dimman och de långa vintrarna som följs av heta och fuktiga somrar gynnar produktionen av älskade produkter världen över som charkuterier, parmesanost och balsamvinäger. 

Under denna tre timmar långa kurs lär du dig historia och ursprung för de traditionella regionala rätterna på menyn och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka det bästa av Emilia-Romagna – ihop med regionala viner, förstås!  Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. 

kursen ingår:
• Ett glas Prosecco
• Fyra rätter från Emilia Romagna-köket
 Två glas vin som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
 Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Italiensk fyrarätters middag: Apulien 

Upptäck en av Italiens kanske bäst bevarade hemligheter – Apulien!  

Den här regionen i södra Italien, självaste klacken på stöveln, är rik på historia, traditioner, bördig jord och ett generöst klimat som ger möjlighet att odla och tillverka fantastiska råvaror som extra jungfruolja, gyllene vete, saftiga tomater, viner och burrata.

Under den tre timmar långa temamiddagen får du som gäst lära dig historien om och ursprunget till de mest klassiska regionala rätterna och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb välkomstaperitif innan vi sätter oss vid vårt gemensamma bord och smakar på det bästa av Apulien – med tillhörande viner förstås!  Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. 

kursen ingår:
• Ett glas Prosecco
• Fyra typiska rätter från Apulien
• Två glas vin som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Italiensk fyrarätters middag: Sicilien  

Följ med på en matresa genom Sicilien!

Med sina böljande kullar, vulkaniska berg och kuststränder som möter glittrande hav är den sydligaste regionen i Italien rik på utsökt mat och dryck som förklarar smeknamnet: ”Guds kök”. Med ständigt närvarande citrusaromer drar Sicilien nytta av ett klimat som omfattar färsk frukt, grönsaker och skaldjur.  

Under denna tre timmar långa kurs får du lära dig historien om och ursprunget till de traditionella rätterna på menyn och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka det bästa av Sicilien – ihop med regionala viner, förstås! Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, denna kurs har något för alla. 

kursen ingår:
• Ett glas Prosecco
• Fyra rätter från det sicilianska köket
• Två glas vin som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

 

Italiensk fyrarätters middag: Toscana 

I hjärtat av Italien hittar du Toscana – en italiensk region älskad för sitt vackra landskap, konstnärliga arv och rustika kök. Känd för sina viner, extra jungfruolivoljor och rätter med lokala råvaror i fokus är Toscana en populär region att besöka för en matupplevelse. Kom och upplev de gastronomiska delikatesser som denna berömda region har att erbjuda hos oss i La Scuola! 

Under den tre timmar långa kursen får du som gäst lära dig historien om och ursprunget till de traditionella rätterna på menyn och traditionerna bakom dem. Vi startar med en snabb aperitif innan vi sätter oss ner för att smaka det bästa av Toscana – ihop med regionala viner, förstås! Det spelar ingen roll om du är proffs i köket eller nybörjare, den här kursen har något för alla. 

I denna kurs ingår:
• Ett glas Prosecco
• Fyra rätter från det toscanska köket
• Två glas vin som passar till maträtterna eller alkoholfritt alternativ
• Du får receptet efter avslutad kurs 

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss på lascuola@eataly.se