Det är lätt att lära hos Eataly

En stor skillnad mellan Eataly och andra matmarknader är att vi erbjuder undervisning om alla produkter som vi säljer. Där du köper mat kan du lära om mat. Vi berättar om produkternas historia och kultur med intressanta fakta om alla produkter. Det är inte alltid sant att vi italienare vet vad vi äter; det finns en stor skillnad mellan den höga kvaliteten på vår mat och vår kunskap om matkulturen. Eatalys mål är att minska den skillnaden.

Lär dig om vår mat

Bra mat handlar om intresse och kunskap. Därför vill vi att du ska lära känna vår mat, våra kockar och de producenter som inspirerar oss. I saluhallen finns över 200 skyltar som beskriver varje produkts historia och plats i det italienska köket.

La Scuola – vår skola

Om du vill ha fördjupad information om vår värld av delikatesser kan du besöka Scuola di Eataly by Ernestomeda. Matlagningsskolan är öppen för alla åldrar och på våra praktiska lektioner är det faktiskt tillåtet att leka med maten. Lär dig att forma gnocchi, laga traditionella italienska rätter, uttala ”bruschetta” som en äkta italienare och känna skillnaden på en extra jungfruolivolja från Toscana och Sicilien.

Se våra kurser!

Kurser

På La Scuola di Eataly tror vi på att ju mer du vet om något desto mer uppskattar du det. Vi vill att du ska upptäcka vår mat, våra kockar och de producenter som inspirerar oss.

Våra kurser och events

Våra utbildningskockar har skapat ett antal olika kurser och event på vår matlagningsskola och varje kurs erbjuder en unik kulinarisk upplevelse.

Matlagningskurs

Njut av en flerrättersmiddag samtidigt som du upptäcker nya recept, tips och tricks i våra demonstrationskurser. Medan våra experter och kockar väljer ut hantverksmässigt tillverkade produkter och tillagar rätter steg för steg i vårt öppna kök kan du njuta av ett glas lämpligt vin medan du deltar i kurserna.

Express demonstrationskurser/avsmakning (ABC)

Delta i våra demonstrationer på 45 minuter där du får lära dig att tillaga en klassisk italiensk rätt från början till slut, hur man avsmakar italienska viner, eller knep för hur du skapar perfekta italienska aperitifer för vännerna. I denna serie snabbdemon får du lära dig alla nödvändiga tekniker, från att välja ingredienser till förberedelserna – och njuta av skapelserna innan kursen är slut!

Praktisk matlagning

Kavla upp ärmarna för de här aktiva kurserna. Vår kock hjälper dig att förbereda klassiska italienska rätter och produkter, som pizza, färsk pasta, och till och med tiramisu. Sedan får du njuta av varje rätt som tillagats framför dig av vår kock, tillsammans med ett glas lämpligt vin eller öl.

Kurser

Avsmakning

Fördjupa dig i ett antal varianter av italienska och lokala specialiteter under ledning av en av våra experter. Du lär dig medan du smakar ostar, viner, ölsorter och cocktails. Du tar förstås med dig dina vinprovningsnoteringar hem för att kunna arrangera din egen vinprovning.

Kurser

Rundtur och Eataly-pass 

Låt våra experter guida dig genom vår 3000 kvadratmeter stora marknadsplats i två våningar. När du går genom vår livliga butik får du lära dig historien bakom produkterna – med smakprover längs vägen! Vi har också guidade turer för barn (Eataly-pass).

Matlagning för familjer och barn

På Eataly är vårt mål att laga mat för våra gäster med kärlek och förståelse för god mat – och det inbegriper förstås våra mindre gäster! Det är vad våra nya matlagningskurser är avsedda att göra. Kid’s Kitchen inspirerades av den italienska traditionen. I Italien introduceras vi till det dagliga kulinariska livet i unga år. Italienska barn, bambini, lär sig snabbt vikten av nyttig och hälsosam mat, från att forma äggpasta till att göra färsk mozzarella, och det är en lektion som stannar kvar resten av livet. Vi i vår tur vill nu överföra den upplevelsen till Stockholms bambini.

Kurser

Temamiddagar

Låt vår erfarna personal lotsa dig på en resa genom Italien på två och en halv timme! Under våra temamiddagar får våra gäster lära och uppleva historien om och ursprunget till de mest klassiska regionala rätterna och traditionerna bakom dem, såväl som kunskap och bakgrund till hantverksprodukter och producenter. Njut av en snabb välkomstaperitif innan vi sätter oss vid vårt gemensamma bord och smakar på det bästa av Italiens kulinariska traditioner – med tillhörande viner förstås!

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss på lascuola@eataly.se