Afterwork på italienskt vis

italiensk mat och dryck

”L’appetito vien mangiando,” är en av våra favoriter när det kommer till italienska talessätt på Eataly. Varför? Det betyder ungefär att ”Äta väcker aptiten.” Vi kan inte hålla med mer – vi älskar aperitivo. Upptäck hur du kan njuta av denna italienska ritual på Eataly Stockholm!

 

AFTERWORK PÅ ITALIENSKT VIS

Varje måndag till torsdag, kl 16.30-19.30, välkomnar vi dig på italiensk afterwork på vår livliga mötesplats La Piazza. Där kan du njuta av italiensk dryck och olika pizza alla pala-bitar, på äkta italienskt vis! Njut av vårt afterworkerbjudande:

– 1 dryck (vin eller drink) + pizza alla pala-provsmakning för 150 kr

Ta med vännerna, kollegorna eller familjen för att njuta av den italienska traditionen mitt i Stockholm.

Eatalys restaurang La Piazza

VAD ÄR APERITIVO?

En aperitivo är en drink före middagen, och en upplevelsen som blivit en kulturell ritual i Italien. Traditionen kommer från det latinska verbet aperire, ”att öppna” magen innan du äter middag. Följaktligen har italienare i århundraden sagt skål – cin cin – över drycker och aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag.

Traditionellt är en aperitivo en kolsyraad, bitter och låg alkoholhaltig-dryck, som Spritzen gjord på prosecco, Aperol och mineralvatten. Idag är valen fler och beställningar går från vin till öl till en mängd blandade drinkar.

En typisk aperitivo inkluderar mindre snacks som kex, oliver, charkuterier, ost och bröd. Om du någonsin har haft en salumi-och-formaggi-bräda med ett glas vin på våra restauranger har du haft en aperitivo – även om du inte insåg det!

 

Aperol spritz på Eataly Stockholm

Vi ses för äkta italiensk känsla, i hjärtat av Stockholm!