Afterwork på italienskt vis

”L’appetito vien mangiando,” är en av våra favoriter när det kommer till italienska talessätt på Eataly. Varför? Det betyder ungefär att ”Äta väcker aptiten.” Vi kan inte hålla med mer – vi älskar aperitivo. Upptäck hur du kan njuta av denna italienska ritual på Eataly Stockholm!

 

AFTERWORK PÅ LA PIAZZA

Varje måndag till torsdag, från kl. 16.30 till 19.30 | 150 kr

Upptäck en av våra favorittraditioner – l’aperitivo! Från måndag till torsdag, ta med vännerna till vår livliga mötesplats La Piazza. för att njuta av den kulturella ritualen som en riktig italienare : med pizza alla pala-provsmakning och ett glas vin eller en cocktail för 150 kr.

Gör er redo för att säga “cin cin” och njuta av en afterwork på italienskt vis!

APERITIVO I LA SALUMERIA

Varje torsdag mellan kl. 18.00-19.30 | 390 kr

Njut av utvalda italienska delikatesser på vår unika afterwork i La Salumeria! Varje torsdag 18.00-19.30 serverar produktexpert Francesco utvalda ostar och charkuterier parat med 2 glas vin. Under aperitivon berättar han mer om produkternas historia, ursprungsplats och producenter. Pris: 395 kr.

 

VAD ÄR APERITIVO?

En aperitivo är en drink före middagen, och en upplevelsen som blivit en kulturell ritual i Italien. Traditionen kommer från det latinska verbet aperire, “att öppna” magen innan du äter middag. Följaktligen har italienare i århundraden sagt skål – cin cin – över drycker och aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag.

Traditionellt är en aperitivo en kolsyraad, bitter och låg alkoholhaltig-dryck, som Spritzen gjord på prosecco, Aperol och mineralvatten. Idag är valen fler och beställningar går från vin till öl till en mängd blandade drinkar.

En typisk aperitivo inkluderar mindre snacks som kex, oliver, charkuterier, ost och bröd. Om du någonsin har haft en salumi-och-formaggi-bräda med ett glas vin på våra restauranger har du haft en aperitivo – även om du inte insåg det!

 

Aperol spritz på Eataly Stockholm

Vi ses för äkta italiensk känsla, i hjärtat av Stockholm!

 

 


Vi fortsätter att göra det vi gör bäst och respekterar alla officiella riktlinjer för att möta den nuvarande situationen på ett säkert sätt. Det innebär förbättrade rengörings- och saneringsprotokoll, proaktiv och interaktiv utbildning om hälsa och säkerhet med vår lokala personal samt proaktiv social distansering genom att placera alla bord med minst en meters mellanrum i enlighet med säkerhetsbestämmelser.