Aperitivo all’italiana 

vad är aperitivo

”L’appetito vien mangiando,” är en av våra favoriter när det kommer till italienska talessätt på Eataly. Varför? Det betyder ungefär att ”att äta väcker aptiten.” Vi kan inte hålla med mer – vi älskar aperitivo.

 

Vad är aperitivo?

En aperitivo är en drink före middagen, och en upplevelsen som blivit en kulturell ritual i Italien. Traditionen kommer från det latinska verbet aperire, ”att öppna” magen innan du äter middag. Följaktligen har italienare i århundraden sagt skål – cin cin – över drycker och aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag.

Traditionellt är en aperitivo en kolsyrad, bitter och låg alkoholhaltig-dryck, som Aperol Spritz gjord på prosecco, Aperol och mineralvatten. Idag är valen fler och beställningar går från vin till öl till en mängd blandade drinkar.

En typisk aperitivo inkluderar mindre snacks som kex, oliver, charkuterier, ost och bröd. Om du någonsin har ätit en bricka med ostar och charkuterier ihop med ett glas vin på någon av våra restauranger har du haft en aperitivo – även om du inte insåg det då!

 

Välkommen till oss för att uppleva din nästa

Aperitivo all’Italiana!