Italiensk afterwork med dryck och streetfood

Uppfriskande drinkar och gott småplock efter jobbet. Testa på den italienska traditionen aperitivo! 

I århundraden har italienare mötts efter jobbet för att umgås och varva ner över något att dricka ihop med goda tilltugg. På Eataly Stockholm för vi traditionen vidare.

Varje måndag till fredag kl. 16.00-19.00, kom till vår italienska oas för en afterwork med oemotståndlig street food och härlig dryck. Kom direkt, ingen förbokning krävs!

Välj mellan två erbjudanden:

Pizza | 180 kr

Vad: En romersk pizzaslice och en dryck från listan (vin, mousserande, öl eller Spritz). Välj bland en mängd olika pizzavarianter, bakade på plats varje dag!
Var: Beställ på uteserveringen eller inne vid bageriet
Pris: 180 kr

Tagliere | 220 kr

Vad: En mindre bricka med dagens urval av två ostar, två charkuterier och focaccia, ihop med ditt val av dryck från listan (vin, mousserande, öl eller Spritz).
Var: Beställ på uteserveringen eller inne i baren
Pris: 220 kr

Vad väntar du på? Ta med vännerna och kollegorna för en härlig aw i oslagbar miljö och stämning. Cin cin – skål!


Vad är aperitivo?

En aperitivo är en drink före middagen, ofta ihop med enklare tilltugg, som blivit en kulturell ritual i Italien. Traditionen kommer från det latinska verbet aperire, och syftar på ”att öppna magen”, eller väcka aptiten, innan middagen. Följaktligen har italienare i århundraden sagt skål – cin cin – över drycker och aptitretare under de tidiga kvällstimmarna efter arbetsdagens slut och innan middagen.

En aperitivo består generellt av en kolsyrad, bitter och låg alkoholhaltig-dryck, som exempelvis Aperol Spritz. Idag är variationen större, och kan vara allt ifrån vin till öl till mer avancerade drycker.

Till det serveras ofta snacks som kex, oliver, charkuterier, ost och bröd. Om du någonsin har ätit en ost- och charkbricka ihop med ett glas vin på någon av våra restauranger har du tagit en aperitivo – även om du inte visste om det där och då!

Aperol spritz på Eataly Stockholm


Välkommen in till Eataly för en äkta italiensk aperitivo!