Italiensk afterwork med dryck och streetfood

italiensk afterwork med vin och pizza

Uppfriskande drinkar och gott småplock efter jobbet. Testa på den italienska traditionen aperitivo! 

I århundraden har italienare mötts efter jobbet för att umgås och varva ner över något att dricka ihop med goda tilltugg. På Eataly Stockholm för vi traditionen vidare.

Varje måndag till fredag kl. 16.00-20.00, kom till vår italienska oas för en afterwork med oemotståndlig street food och härlig dryck. Beställ direkt i bageriet, ingen förbokning krävs. Avvikande dagar: ingen afterwork den 11 oktober.

Välj mellan tre olika erbjudanden:

Pizza | 185 kr

Njut av vår hemgjorda, romerska “pizza all pala och en dryck från den dedikerade lista (rött, vitt, mousserande, öl, Spritz). Varje dag bakar våra pizzabagare pizzan med en mängd olika toppings – välj din favorit!

Forno | 185 kr

Friterat när det är som bäst. Välj dina två friterade favoriter och en dryck från den dedikerade lista (rött, vitt, mousserande, öl, Spritz). Med detta erbjudande kan du välja mellan: arancini, krokett, napolitansk pastafritter eller pizza montanara.

Delizia | 220 kr

Varför bara välja en sak? Unna dig en blanding bästa från vårt bageri med en bit romersk pizza, två friterade specialiteter* och en dryck från den dedikerade lista (rött, vitt, mousserande, öl, Spritz).

* Välj mellan: arancini, krokett, napolitansk pastafritter eller pizza montanara.


Ta med vännerna och kollegorna för en härlig aw på italienskt vis!

Aperol spritz på Eataly Stockholm


Vad är aperitivo?

En aperitivo är en drink före middagen, ofta ihop med enklare tilltugg, som blivit en kulturell ritual i Italien. Traditionen kommer från det latinska verbet aperire, och syftar på ”att öppna magen”, eller väcka aptiten, innan middagen. Följaktligen har italienare i århundraden sagt skål – cin cin – över drycker och aptitretare under de tidiga kvällstimmarna efter arbetsdagens slut och innan middagen.

En aperitivo består generellt av en kolsyrad, bitter och låg alkoholhaltig-dryck, som exempelvis Aperol Spritz. Idag är variationen större, och kan vara allt ifrån vin till öl till mer avancerade drycker.

Till det serveras ofta snacks som kex, oliver, charkuterier, ost och bröd. Om du någonsin har ätit en ost- och charkbricka ihop med ett glas vin på någon av våra restauranger har du tagit en aperitivo – även om du inte visste om det där och då!


Välkommen in till Eataly för en äkta italiensk aperitivo!