Aperitivo – italiensk afterwork med drinkar & tilltugg

afterwork pizza win

L’appetito vien mangiando,” är en av våra favoriter när det kommer till italienska talessätt på Eataly. Varför? Det betyder ungefär att ”att äta väcker aptiten”. Och i Italien har det blivit en kulturell ritual att göra med kompisar efter jobbet! Så vad är det? En italiensk afterwork med vin, drinkar och goda tilltugg.

Afterwork på La Piazza – Vin & Pizza

Varje måndag till fredag kan du njuta av vårt afterwork-erbjudande med en bit pizza all pala och ett glas vin för endast 150 kr. Säg skål – “cin cin” – på Eataly och sätt guldkant på dina onsdagskvällar i höst! Ingen förbokning krävs.

VAR: La Piazza
VAD: Afterwork med pizza och en drink från den dedikerade listan
NÄR: Varje måndag till fredag, från 16.00 till 19.00, med undantag för 30 november & 14 december (stängd för Wine Fair)
PRIS: 150 kr

Vad är aperitivo?

En aperitivo är en drink före middagen, och en upplevelsen som blivit en kulturell ritual i Italien. Traditionen kommer från det latinska verbet aperire, ”att öppna” magen innan du äter middag. Följaktligen har italienare i århundraden sagt skål – cin cin – över drycker och aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag.

Traditionellt är en aperitivo en kolsyrad, bitter och låg alkoholhaltig-dryck, som Aperol Spritz gjord på prosecco, Aperol och mineralvatten. Idag är valen fler och beställningar går från vin till öl till en mängd blandade drinkar.

En typisk aperitivo inkluderar mindre snacks som kex, oliver, charkuterier, ost och bröd. Om du någonsin har ätit en bricka med ostar och charkuterier ihop med ett glas vin på någon av våra restauranger har du haft en aperitivo – även om du inte insåg det då!

Välkommen på italiensk aperitivo på Eataly Stockholm!