Aperitivo – italiensk afterwork med drinkar & tilltugg

L’appetito vien mangiando,” är en av våra favoriter när det kommer till italienska talessätt på Eataly. Varför? Det betyder ungefär att ”att äta väcker aptiten”. Och i Italien har det blivit en kulturell ritual att göra med kompisar efter jobbet! Så vad är det? En italiensk afterwork med vin, drinkar och goda tilltugg. Upptäck våra tre erbjudanden nedan och upptäck den goda traditionen!

afterwork pizza win

Afterwork på La Piazza

Varje måndag till fredag kan du njuta av vårt afterwork-erbjudande med en bit pizza all pala och ett glas vin för endast 150 kr. Säg skål – “cin cin” – på Eataly och sätt guldkant på dina onsdagskvällar i höst! Ingen förbokning krävs.

VAR: La Piazza
VAD: Afterwork med pizza och en drink från den dedikerade listan
NÄR: Varje måndag till fredag, från 16.00 till 19.00
PRIS: 150 kr

 

Afterwork på Prima

Ta med dina kollegor och vänner till Primas afterwork och börja kvällen på italienskt vis. Det är enkelt: du behöver bara komma hit, slappna av och välja din drink – vi bjuder på dagens tagliere med olika delikatesser!

Du behöver inte boka, bara kom förbi, luta dig tillbaka och njut.

VAR: Prima (precis på Biblioteksgatan)
VAD: Afterwork med en drink från listan och en mindre tagliere
NÄR: Varje tisdag till fredag, från 16.00 till 19.00
PRIS: Du betalar för din drink, taglieren bjuder vi på.

spritzkväll på eataly

Spritzmania på Prima

Torsdagar betyder Spritz PrimaVarje torsdag mellan kl. 18.00-22.00, ta med alla dina vänner för att njuta av 1 Spritz från drinklistan tillsammans med en läcker pizzabuffé för 250 kr. Drinkar att välja mellan: campari spritz, aperol spritz, vetz spritz, hugo, limoncello spritz.

Kom och spritza loss med oss varje torsdag!

VAR: Prima (på Biblioteksgatan)
VAD: Italiensk Spritz-kväll med buffé
NÄR: Varje torsdag kl. 18.00-22.00. När du väl bokat, kom när det passar inom tidsintervallet.
PRIS: 250 kr. 

BOKA SPRITZMANIA

Vad är aperitivo?

En aperitivo är en drink före middagen, och en upplevelsen som blivit en kulturell ritual i Italien. Traditionen kommer från det latinska verbet aperire, ”att öppna” magen innan du äter middag. Följaktligen har italienare i århundraden sagt skål – cin cin – över drycker och aptitretare under de tidiga kvällstimmarna mellan arbete och middag.

Traditionellt är en aperitivo en kolsyrad, bitter och låg alkoholhaltig-dryck, som Aperol Spritz gjord på prosecco, Aperol och mineralvatten. Idag är valen fler och beställningar går från vin till öl till en mängd blandade drinkar.

En typisk aperitivo inkluderar mindre snacks som kex, oliver, charkuterier, ost och bröd. Om du någonsin har ätit en bricka med ostar och charkuterier ihop med ett glas vin på någon av våra restauranger har du haft en aperitivo – även om du inte insåg det då!