Ät, handla, lär

Allt om tryffel, svamp och vin, då september är månaden för la vendemmia– tiden då vinmakarna skördar de finaste druvorna för att påbörja produktionen av sitt nya vin.

ÄTA

Nu har vårt italienska torg, La Piazza, blivit ännu mysigare med en ny, utökad meny där du hittar alla våra eatalienska klassiker. Nu i skördetid kan du även njuta av säsongsbetonade specialiteter.

La Piazza betyder torg på italienska och är den naturliga mötesplatsen för att träffa nära och kära över ett glas vin och en bit mat.  Vi aktiverar La Piazza på en mängd olika sätt under hösten.

Missa inte vår AW på onsdagar mellan klockan 17.00 – 20.00 då vår livepianist Franz Bengtsson förhöjer stämningen ytterligare.

På torsdagar kan du ge vardagen lite guldkant med ostron från vår crudo-bar. Självklart serveras en mängd härliga drycker till det, varför inte prova en dirty martini eller ett glas bubbel till?

HANDLA

Säkra upp skafferiet! Nu under skördetid passar det förstås extra bra att använda allt det som jorden har att bjuda på. Svamp och tryffel är naturligtvis sådant som hör hösten till. I Italien älskar man dessutom sin zucca eller pumpa som vi säger. Denna hårdhudade grönsak används i några av de bästa rätterna runt om i världen. På insidan finns frön och ett delikat fruktkött som båda är utmärkta för matlagning. När den är mogen kan pumpan pureas till en härlig soppa eller användas i en fantastisk risotto. Denna mångsidiga favorit kan ångas, rostas eller kokas.

LÄRA

På Eataly kan du lära dig allt om italiensk mat och dryck genom kurser, provningar, produktdemonstrationer och specialevenemang. Framför allt finns här en skola, La Scuola, ett klassrum med plats för minst 18 kursdeltagare.  Antingen går du en hands on-kurs där du lagar själv eller så lutar du dig tillbaka och låter dig inspireras när våra experter delar med sig av sina bästa kökshemligheter. Just nu finns passande höstkurser som rör tex olivskörd, viner från Piemonte eller en ABC till den perfekta risotton.

Välkommen att boka våra kurser via lascuola@eataly.se

Hitta det aktuella schemat för skolan