En framtid för Amatrice: Eatalys Amatriciana för Amatrice

“Om vi ​​hjälper varandra, kommer mirakel att hända och julafton hålla i sig hela året”, säger Gianni Rodari

I efterdyningarna av jordbävningen som slog Umbrien, Marche och Lazio mellan den 23 och 24 augusti 2016 beslutade Eataly att gå med i kampanjen “En framtid för Amatrice”, ett initiativ av Carlin Petrini, grundaren av Slow Food. Med stor andlig närvaro, den 25 augusti, lanserar Carlin en vädjan till restauratörer från hela världen för att be dem att under ett år införa pasta alla amatriciana i sin meny, maträtten som är en symbol för staden Amatrice (RI). Målet: Att stödja de drabbade befolkningarna: 13 000 evakuerade människor, många döda och hela byar förstörda, så som den lilla byn Amatrice.

amatriciana_futuro_per_amatrice_ST

Amatriciana i solidaritet på alla Eataly

För detta ändamål har i hela italien, under ett år, för varje tallrik amatriciana som serverades i restaurangerna € 2 donerats till Amatrice kommun. Dessutom kunde kunderna göra en frivillig donation direkt i Eatalys kassor.

Eatalys initiativ till förmån för Amatrice

Vissa butiker, i italien och utomlands, har organiserat några speciella initiativ, vars intäkter har givits till välgörenhet: till exempel Eataly Roma Ostiense startade i december 2016 en Amatriciana Festival, i samarbete med Amatrice kommun; Eataly Monaco erbjöd amatriciana i menyn under hela september månad 2016; och i USAhar Eataly stått bakom en insamlingen  “Amatriciana för Amatrice”: för varje tallrik amatriciana som såldes i restaurangerna på Eataly NY Flatiron, Eataly NY Downtown och Eataly Chicago, donerades 5 $ till Amatrice kommun.
På 5 månader samlade Eataly in mer än € 115.000, till Amatrice kommun i början av 2017.

pasta-amatriciana

Amatrices producenter kommer till Eataly

Men det slutar inte här! Några producenter  från Amatrice har blivit leverantörer till Eataly, vilket gjort att de fick en stor injektion av förtroende för att på nytt starta sina produktionsaktiviteter, vilket de ibland gjorde med stora svårigheter. Början till en bra historia!