Eatalys historia

Den 27 januari 2007 öppnade Oscar Farinetti det första Eataly i Turin, Italien med tanken att det skulle vara mycket mer än bara en butik. Han ville skapa en skola, en saluhall och ett bord att samlas kring. Kort och gott en plats där man kan lära om mat och genom mat, om livet.

Eataly story

Elva (!) år senare finns Eataly på mer än 40 platser runt om i världen, från New York City till Roma, Milano, Dubai och nu, Stockholm. Även om varje Eataly följer ursprungstanken om att vara en plats där människor kan äta, handla och lära om god mat, så är varje saluhall också helt unik. Innan Oscar öppnade Eataly Torino, reste han runt till Italiens 20 regioner för att hitta de bästa lokala producenterna som följer vår partner Slow Foods kvalifikationer för vad som är bra, ren och rättvis mat.

Eataly story

Vi arbetar fortfarande med dessa italienska producenter, vilket ger dig Afeltras bronsvalsade, lufttorkade pasta från södra Gragnano och Niasca Portofinos färska pesto genovese från norra Ligurien. På samma sätt, när vi öppnar ett nytt Eataly, reser vårt team av inköpare runt för att hitta de bästa lokala producenterna. Precis som våra italienska producenter förenar oss, så gör våra lokala tillverkare oss unika.

Och ja, du kan svänga förbi vår marknad för ett glas vin och en bit att äta innan handlar några tomater, en bit ost och ett gott bröd för en enkel och utsökt middag. Men du kan också lära dig var tomaterna odlas, utforska historien om en italiensk region genom sin ost och uppskatta doften av vårt nybakta bröd som är bakad med vår surdeg. Mer än en saluhall så har Eataly blivit en upplevelse. Precis som Oscar tänkte, så är det en plats där man kan äta, handla och lära.