Grilla som en italienare i sommar

Grilla som en italienare

När sommaren äntligen är här plockar vi gärna fram grillen. Även italienare älskar att grilla under sommaren, gärna i goda vänners lag och med något passande att dricka till. Här får du tips på 5 sätt att grilla som en italienare i sommar.

1. Börja med det bästa

Regel numero uno är att välja det bästa köttet, fisken eller grönsakerna som du kan hitta. Italienare brukar inte använda grillsåser eller komplicerade marinader, utan föredrar att låta de naturliga smakerna av ingredienserna tala. Av den anledningen är det viktigt att det du lägger på grillen är det bästa av det bästa.

2. Hoppa över burgaren

Vilka typer av ingredienser hittar du på en italiensk grill? Vi gillar att grilla, ja, nästan vad som helst! Allt från korv och biffar till skaldjur och sommargrönsaker. Med andra ord, om du vill grilla som en italienare så hoppa över burgaren. Prova istället Bistecca Alla Fiorentina, Chicorie Alla Griglia (grillad endivesallad) eller grillad Pesce (fisk)

3. Sätt det på en spiedo

Spiedini, eller grillspett, är ett populärt sätt att grilla i hela Italien, från norr till söder. Små bitar kött, fisk, grönsaker eller till och med ost sätts på en spiedo – eller spett – och läggs sedan på grillen. Resultatet? Läckra spett som dessutom är lätta att äta. Var kreativ med dina egna spiedini genom att blanda och matcha dina favoriter. Det bästa med spiedini? Minimalt med disk efteråt!

4. Håll smakerna enkla

När det gäller kryddor, tycker italienare om att hålla det enkelt. Avsluta grillat kött, fisk eller grönsaker med ett duggregn av extra jungfruolivolja av hög kvalitet och strö på lite havssalt. Olivoljan hjälper att ge fukt till det grillade proteinet och grönsakerna, medan havssaltet förhöjer de naturliga smakerna och adderar en krispig konsistens till varje tugga. Du kan också gnugga köttet med färska örter, som rosmarin eller oregano, och servera dem sedan vid sidan av som elegant garnering.

5. Avsluta sött

Varje italiensk måltid slutar med en dolce. Köp hem lite färsk frukt som persikor eller ananas, dela dem på mitten och grilla! Värmen från grillen lämnar efter sig koncentrerade, intensiva och söta smaker. Vill du ta det till nästa nivå? Tillsätt en skopa fior di latte-glass som är en perfekt match till de fruktiga smakerna.

Tips på enkla italienska recept