Guidad provsmakning: Grana Padano

Den italienska osten Grana Padano italiensk aperitivo

Den 19 juni händer något speciellt på Eataly: vi får besök från Consorzio som håller i en guidad aperitivo på vår egen Eataly-scen! Under det här unika tillfället har du möjlighet att uppleva, smaka på och lära dig allt om en av Italiens mest älskade ostar: Grana Padano. Under kvällen får du lära dig allt om tillverkningen, producenten och – framför allt –  se det tunga hjulet öppnas. Medan du lär dig allt om ostarnas drottning får du njuta av den nyöppnade osten ihop med ett glas bubbel på vår italienska piazza. Det här är ett tillfälle du inte vill missa!

Om eventet:

Datum: 19 juni
Tid: 17.30-19.00
Pris: 125 kr
Plats: La Piazzas scen

En av världens mest populära ostar

Den här ostens historia går långt tillbaka – ända till 1100-talet, och är idag en av de mest populära och sålda ostarna i hela världen. Och för att kunna certifieras som en Grana Padana DOP måste vissa krav uppfyllas. Osten måste produceras längs Po-dalen i de norra regionerna Piemonte, Lombardiet, Veneto och Emilia Romagna. Den ska dessutom lagras i minst 9 månader, och kan lagras upp till två år. Ju längre den lagras, desto starkare smak.

Grana Padana är en viktig del i det italienska köket. Den både rivs över pastan och äts på aperitivon ihop med ett glas vin. Till och med den sista ostkanten sparas och slängs ner i minestrone-soppan eller grytan.

En av italiensk mest älskade ostar Grana Padano