FRÅN BÖNA TILL CHOKLAD med Italian Trade Agency

 

FRÅN BÖNA TILL CHOKLAD

På Eataly älskar vi choklad – och vi tillägnar hela februari till det italienska hantverket. Våra producenter använder endast de finaste råvarorna för att tillverka sina hantverksmässiga chokladkakor i Italien. De kommer i en mängd olika former, konsistenser och smaker enligt traditionella recept som fortsätter att fängsla oss än idag.

Eataly tar med dig på en resa för att upptäcka kakaon, från ursprungslanden till de stora italienska producenterna, som omvandlar den här lilla råvaran till många olika former. En resa genom kakaosorter, bearbetning av choklad och traditionella italienska produkter.

CHOKLADPRODUKTION

Att få äta choklad är inte så enkelt som det verkar, tvärtom. Den kräver mycket bearbetning, med många steg som kräver erfarenhet och omsorg. Låt oss upptäcka dem tillsammans!

1. INSAMLING av kakaofrukter, JÄSNING OCH TORKNING fruktens frön, som kallas kakaobönor

2. SKALNING av bönorna, som tillåter kakaons aromer att träda fram

3. MALNING av bönorna som genom värmen skapar en vätskemassa som kallas kakaopasta

4. BLANDNING under vilken det tillsätts andra ingredienser till kakaopastan, som choklad, kakaosmör, mjölk, socker.

5. CONCHNING av kakaomassan vid 80° C för att sammansmälta alla ingredienserna

6. HÄRDNING för att kyla chokladen och ge glans

ALLT ÄR INTE SVART OCH VITT

Precis som livet är även choklad inte bara svart eller vit. Däremellan finns det miljontals nyanser, så många möjligheter till frågor och svar. Skönheten är att upptäcka dem alla och i fråga om choklad… smaka på dem! Hos Eataly har chokladen flertaliga nyanser och vi vill berätta om dem alla, på en upptäcksfärd efter kakaons egenskaper, dess bearbetning och dess italienska småproducenter!

I vår matmarknad hittar du de bästa  italienska chokladmärkena som Perugina, Baratti e Milano, Venchi och Caffarel. Från chokladkakor till praliner och glass. – från små praliner till brytbara kakor i en alla möjliga färger och former.

 

OM EATALY & ITA

Det världsomspännande gemensamma projektet mellan ITA och Eataly som, under paraplyet av det italienska utrikesdepartementet med ansvar för internationella samarbeten, syftar till att ge en större förståelse kring italiensk mat- och vinkultur; från traditioner till biologisk mångfald.

I vår marknad, och i samarbete med Italian Trade Agency, fokuserar vi ännu mer på våra italienska matprodukters unika och genuina egenskaper som gör att de skiljer ut sig ur mängden.

Du kommer kunna ta del av kurser, provsmakningar och evenemang för att lära dig mer om italiensk matkultur, den biologiska mångfalden och de hundraåriga traditionerna som ligger bakom italiensk mat.

Ti aspettiamo!  Vi ses!