Italienska mästerverk – Italiens bästa produkter

Hjärta_2

CAPOLAVORI

På  italienska kallas mästerverk “Capolavori“. För oss är en Capolavoro en produkt som har tillverkats på ett hantverksmässigt sätt med kärlek och passion, som imponerar med sin höga kvalitet.

Det är dags att prata om några de stora mästerverk och berättelser från vår matmarknad. Vi vill ge dig möjlighet att lära känna historierna bakom flera av Italiens bästa hantverk.

LÄR KÄNNA VÅRA ITALIENSKA MÄSTERVERK

PARMIGIANO REGGIANO 36 M – MONTAGNA
Parmigiano Reggiano di Montagna, lagrad i 36 månader. Tillverkas av mjölk från frigående kor i bergen. Har aromer av smör och mjölk och toner av . Vi rekommenderar att kombinera den med lite balsamvinäger.Capolavoro_Parmigiano_2

OLIVES TAGGIASCHE DENOCCIOLATE I OLIO – ROI
Taggiasca-oliverna fördes till Ligurien av provensalska munkar. De anses vara en av de mildaste och därför mest värdefulla oliverna. Roi-oliver har en bitter och salt smak och passar perfekt till en aperitif. Capolavoro_Oliven_2

SPAGHETTI IGP – AFELTRA

Spaghettin från Afeltra bearbetas för hand enligt den gamla traditionen i Gragnano. Degen dras genom bronsformar och torkas långsamt. Resultatet? Pastastrån som behåller sin fasthet och sin fulla, omisskännliga smak när de kokas.Capolavoro_Pasta_2

PESTO GENOVESE – ITALPESTO
Denna unika  Pesto Genovese tillverkas  traditionellt i Ligurien enligt ett gammalt familjerecept och från helt italienska produkter: färsk basilika, den bästa kallpressade jungfruolivoljan, Parmigiano Reggiano DOP, pinjenötter, Pecorino DOP, valnötter och salt.Capolavoro_Pesto_2

Vill du att lära känna fler av våra italienska mästerverk ? Välkommen in till Eataly Stockholms matmarknad, fylld av stora italienska mästerverk!