CAPOLAVORI
På italienska kallas mästerverk “Capolavori“. För oss är en Capolavoro en produkt som har tillverkats på ett hantverksmässigt sätt med kärlek och passion, som imponerar med sin höga kvalitet.
Det är dags att prata om några de stora mästerverk och berättelser från vår matmarknad. Vi vill ge dig möjlighet att lära känna historierna bakom flera av Italiens bästa hantverk.
LÄR KÄNNA VÅRA ITALIENSKA MÄSTERVERK
PARMIGIANO REGGIANO 36 M – MONTAGNA
Parmigiano Reggiano di Montagna, lagrad i 36 månader. Tillverkas av mjölk från frigående kor i bergen. Har aromer av smör och mjölk och toner av hö. Vi rekommenderar att kombinera den med lite balsamvinäger.
OLIVES TAGGIASCHE DENOCCIOLATE I OLIO – ROI
Taggiasca-oliverna fördes till Ligurien av provensalska munkar. De anses vara en av de mildaste och därför mest värdefulla oliverna. Roi-oliver har en bitter och salt smak och passar perfekt till en aperitif.
SPAGHETTI IGP – AFELTRA
Spaghettin från Afeltra bearbetas för hand enligt den gamla traditionen i Gragnano. Degen dras genom bronsformar och torkas långsamt. Resultatet? Pastastrån som behåller sin fasthet och sin fulla, omisskännliga smak när de kokas.
PESTO GENOVESE – ITALPESTO
Denna unika Pesto Genovese tillverkas traditionellt i Ligurien enligt ett gammalt familjerecept och från helt italienska produkter: färsk basilika, den bästa kallpressade jungfruolivoljan, Parmigiano Reggiano DOP, pinjenötter, Pecorino DOP, valnötter och salt.
Vill du att lära känna fler av våra italienska mästerverk ? Välkommen in till Eataly Stockholms matmarknad, fylld av stora italienska mästerverk!