Italienska recept med skafferivaror

Fråga vilken italienare som helst om vad som finns i deras skafferi, och du kommer antagligen… inte bli förvånad över att det är välfyllt. När man lagar mat som en italienare räcker det lilla ofta långt. Några av de bästa rätterna tillagas på bara några få minuter – och med lika få ingredienser.

Under dessa speciella dagar är urvalet av färska produkter kanske inte är så rikt som vanligt. Därför har vi valt några utsökta, tröstande och enkla recept som du kan göra hemma med basvaror som finns i varje italiensk skafferi.

Använd din extra fritid för att låta din fantasi flöda i köket. Låt kreativiteten flöda i köket och anpassa recepten efter det du har i ditt skafferi.

Några av de bästa italienska rätterna innehåller bara några få ingredienser från skafferiet, från mjöl och Carnaroliris till konserverade skalade tomater, Gragnano-pasta och smakrik konserverad tonfisk i extra jungfruolja.

Nedan hittar du våra bästa förslag på äkta italienska, goda och enkla rätter tillverkade på basvaror från skafferiet.

 

1. PIZZA MARGHERITA

För att göra den ikoniska rätter från Neapel, Pizza Margherita,. Med hjälp av skafferiets grundpelare mjölet kan du enkelt göra bröd, kakor, pizza och pasta. Följ vårt recept för att se hur vi gör vår napolitanska Pizza Margherita!

2. RISOTTO ALLO ZAFFERANO (SAFFRANSRISOTTO)

Ris är en basvara som bör finnas i varje skafferi. Det är näringsrikt och enkelt att förbereda, och är lätt att variera. Följ vårt recept för att göra en ikonisk, krämig risotto med ursprung från Milano: Risotto allo zafferano.

3. TROFIE AL PESTO 

Färdiga, enkla såser och pesto gör det enkelt att variera din matlagning. Genuesisk basilikapesto är gjord med färsk basilika, högkvalitativ extra jungfruolja, Parmigiano Reggiano Dop, Pecorino Dop, italienska pinjenötter, valnötter, vitlök och lite salt. Kombinera med trofiepasta för en riktig vinnarmåltid!

4. GNOCCHI AL POMODORO (GNOCCHI MED TOMATSÅS) 

Fylliga gnocchi är inte bara en god rätt och en perfekt tröst i svåra tider, utan också en utmärkt sysselsättning att ta sig an när du har extra mycket tid i köket! Lär dig göra något nytt i köket och ha kul på samma gång.

5. FRITTATA CON SPINACI (SPENATOMELETT) 

Ägg är både mångsidiga och näringsrika, och är en huvudingrediens i många recept. I det italienska köket använder vi dem bland annat för att tillaga frittata – omelett! Den här varianten är fylld med spenat för extra mycket bra näringsämnen.

6. PASTA E FAGIOLI (PASTA OCH BÖNOR) 

Baljväxter är rika på näringsämnen, proteiner, mineraler och vitaminer. De är också ett gott och enkelt sätt att få in protein i skafferiet! Oavsett om du har torkade eller konserverade bönor hemma kan du med vårt recept laga en enkel och god pasta.

7. PASTA CON ACCIUGHE E PANE (PASTA MED ANSJOVIS OCH BRÖD) 

Med konserverad fisk som sardeller, sardiner, tonfisk och makrill kan du enkelt berika dina måltider. De är fantastiska smaksättare och innehåller både protein och hälsosamma fetter. Med vårt recept får du en härlig pasta fylld med smak – samtidigt som du använder det du har i skafferiet.

8. SALSA AL POMODORO 

Konserverade, skalade tomater är ett utmärkt alternativ till färska tomater. Använd den här basvaran från skafferiet för att göra en utsökt tomatsås – vi har alla tips du behöver för att lyckas.

9. FRITTATA DI SPAGHETTI (SPAGHETTIOMELETT) 

Om du kokat för mycket pasta och inte vet vad du ska göra med resterna – ingen fara! Med några enkla ingredienser från skafferiet kan du tillaga specialiteten Frittata di Spaghetti – en spaghettiomelett.

10. TIMBALLO DI PASTA 

Har du överbliven kort pasta? Vi tipsar om hur du kan  återanvända den och samtidigt skapa en annan otrolig rätt: Tiballo di pasta.

Vill du fylla på i skafferiet? Köp alla ingredienser i Eatalys matmarknad eller online via Uber Eats. Hämta upp själv eller få maten hemlevererad.