Julklappsguide

Den här julen: öppna klappar fyllda med hundraåriga italienska traditioner! Alla våra julklappar är goda och söta, tidlösa och delikata från de bästa italienska ingredienserna till den traditionella julkakan panettone.

Kolla in vår  julklappsguide med 10 julklappstips för alla på din lista. Kom sedan in till oss för att hitta ännu fler!

 

EATALYS JULKLAPPSGUIDE

Hitta den italienska godsaken för alla dina bjudningar och gåvor den här säsongen:

1. FÄRDIGPACKADE JULGÅVOR

Skippa julstrumpan i år och överraska med något nytt! Alla våra julgåvor är fyllda med högkvalitativa ingredienser från Italien och handplockas med noga utvalda produkter. Välj mellan våra färdiga presentboxar eller gör din egen med dina favoritingredienser. Läs mer om våra presentboxar här.

2. PANETTONE

Den här traditionella juldesserten inslagen i festliga papper är ett absolut måste i Italien, både under granen och på julbordet. Med ursprung från Milano ger varje bit en smak av högkvalitativt mjöl, ägg och torkad frukt som symboliserar lycka och välstånd. Upptäck vårt sortiment och julkakans historia och ta sedan med dig en hem!

italiensk olivolja

3. EXTRA JUNGRUOLIVOLJA

I Italien är det inte ovanligt att ge bort en fin olivolja till dina nära och kära. Slå in en handplockad (bokstavligt talat) flaska olio d’oliva, tillverkad på kallpressade, 100% italienska oliver. Finns det någon mer unik gåva att ta med till julfirandet?

Vi föreslår Taggiasca monocultivar extra jungfruolivolja, den så kallade “kungen av liguriska olivoljor”. Känd för sin milda och smöriga smak, vilket gör den till en fantastisk olivolja om du inte vill ha något för pepprigt och intensivt.

4. PARMIGIANO REGGIANO DOP

Ostarnas konung Parmigiano Reggiano DOP tillverkas enligt gamla traditioner och på bara tre ingredienser och är inget annat än den äkta varan. Med varje tugga kan du njuta av de fylliga smakerna och den korniga strukturen som bara blir bättre med åldern. Betrakta en bit som ett värdefullt tillägg till antipasto-brädan, eller en speciell gåva –  för att hålla den festliga smaken som kommer i månader framöver.

Vi rekommenderar: Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosse. Gjord på en väldigt unik mjölk får osten en söt och ihållande smak som påminner om smält smör, hö och torkad frukt.

5. SALUMI

Var inte rädd för att ge julklappar på italienskt vis: gåvan av en hel salumi är ett kreativt (och delikat) sätt att visa att du bryr dig.

Vi föreslår Culatta, ett av de mest prestigefyllda härdade kötten från Parmas kulinariska tradition. Smaken är otrolig: ihållande, naturlig och söt!

6. KAKOR (cantucci, baci di dama, amaretti)

Från knapriga cantucci till smöriga biscotti – alla våra italienska kakor är gjorda med de finaste naturliga ingredienserna och utlovar en söt, hälsosam twist till din dag.

Vi rekommenderar särskilt den klassiska toscanska Cantucci, perfekt med en bra med Vin Santo eller till och med Paste di Meliga tillsammans med ett gott glas rött vin. Annars för chokladälskare rekommenderar vi Baci di Dama, två hasselnötskakor förenade av en utsökt chokladkräm, som om de pussas.

7. ETT VÄLDOFTANDE PAKET

Öppna ett väldoftande paket som dessutom är bra för din kropp! På Eataly tror vi att det du sätter utanpå din kropp är lika viktigt som det du äter och dricker. Därför inspireras våra skönhetsprodukter av helande näringsämnen som finns i traditionella ingredienser, som extra jungfruolja, äpplen, honung, mjölk med mera.

olika pesto

8. PESTO (genovese)

Pesto är en lätt, örtig och mångsidig produkt. Medan traditionell Genovese pesto är grön går den berömda såsen långt utöver basilika. Namnet kommer från det italienska verbet pestare, vilket betyder “att mala.” Från pasta till sallader, dipp och dressingar, uppskattas alltid pesto.

Vi föreslår: den klassiska basilikapeston Genovese Pesto, färsk med en intensiv arom. Passar perfekt ihop med typisk ligurisk pasta, som trofé, gnocchi och trenette.

fin choklad venchi

9. CHOKLAD

Redo att fira? Har du en dålig dag? Kanske vill du bara ha en “pick-me-up”? Smakrika, komplexa med en djup smak är vår hantverksmässigt tillverkade choklad perfekta för varje känsla och tillfälle. Välj mellan färdiga boxar eller plocka ihop dina favoriter.

Vi föreslår: Den perfekta presenten för alla mörka chokladälskare är Tartufi Dolci neri, läckra praliner gjorda av de bästa rostade och hackade hasselnötterna i kombination med choklad skapar en riktigt utsökt pralin som ger en intensiv smak av kakao och hasselnöt. Om presentmottagaren föredrar mjölkchoklad föreslår vi den krämiga giandujotti som bokstavligen smälter i munnen.

10. PRESENTKORT

Som en present till alla tillfällen öppnar våra presentkort dörren till italiensk mat och erbjuder ett överflöd av högkvalitativ mat och dryck från Italiens 20 regioner. Ge matälskarna i ditt liv möjlighet att njuta av våra kockars färdiga rätter på våra restauranger och diskar; handla våra högkvalitativa lokala och italienska produkter på vår marknadsplats; och upptäck lektioner som erbjuds i La Scuola, vår matlagningsskola.

Läs mer om vårt presentkort här.

Välkommen till vår matmarknad för att upptäcka alla de bästa italienska produkterna. Buone feste!