Månadens gästspel april

Åsa Johansson
foto: Francesca Fumagalli

I april får vi återbesök av underbara Åsa Johansson som kommer hela vägen från Florens för att delge sina unika vinkunskaper. Under två kvällar tar hon med oss på en vinresa genom Piemonte respektive Sicilien medan vi provar sex olika viner från vardera region tillsammans. Nu har du chansen att vara med på en intressant vinprovning och introduktion till två av världens mest spännande vindistrikt!

11 april: Vinprovning Piemonte

Upptäck viner från den italienska regionen på allas läppar – Piemonte! Under kväller kommer hon ta med oss på en upptäcktsfärd bland regionens goda viner, branta vingårdar och starka personligheter. Prova och lär dig om sex olika viner från Piemonte och var med på en kväll sent att glömma!

 

12 april: Vinprovning Sicilien

På Sicilien pågår just nu en fantastisk (vin)renässans. Kom och upptäck Etnas vulkaniska viner, druvan Grillo, den nya moderna versionen av Nero di Avola och det fantastiska dessertvinet Passito di Pantelleria! Kursen leds av vin- och resejournalisten Åsa Johansson som kommer hela vägen från Florens för att delge sina unika vinkunskaper.

Om kurserna:
Datum: 11-12 april 18.30 – 20.00

Plats: Eataly Stockholm, Biblioteksgatan 5
Kostnad: 695 kr (vi kommer att prova sex viner)

 

Läs mer och boka

 

Vem är Åsa?

Åsa Johansson kom till Italien 2001 för att hon älskade italiensk film från femtio- och sextiotal och ville lära sig italienska. Det var kärlek vid första ögonkastet. Efter en examen i statsvetenskap och journalistik på Florens Universitet skriver hon idag om vin och resor för svenska och norska tidningar som Allt Om Vin, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, RES, BKWine Magazine, Apéritif, med flera.

Åsa anordnar och guidar på specialiserade vinresor till Italien sedan 2007. Resorna arrangeras av BKWine och tack vare dessa och sina många pressuppdrag besöker hon hundratals vingårdar varje år. Åsa studerar för närvarande för WSET Diploma-kurs i London. Hon har besökt alla de tjugo italienska regionerna och är på resande fot en stor del av året. Hon kommer till Sverige med jämna mellanrum bland annat för att hålla kurser och master class om italienska viner.