Månadens gästspel: Juni

Två glas rosé

I juni får vi återbesök av rese- och vinjournalisten Åsa Johansson som kommer hela vägen från Florens för att delge sina unika vinkunskaper. Under tre kvällar tar hon med oss på en vinresa genom Italien med olika teman:

19 juni: Viner från Toscana med Brunello och Chianti Classico

25 juni: Roséviner

28 juni: Vita och mousserande viner

Det blir tre spännande kvällar

Om kurserna:
Datum: 19, 24, 25 juni 18.30 – 20.00

Plats: Eataly Stockholm, Biblioteksgatan 5
Kostnad: 695 kr (vi kommer att prova sex viner)

Läs mer och boka

Vem är Åsa?

Åsa Johansson kom till Italien 2001 för att hon älskade italiensk film från femtio- och sextiotal och ville lära sig italienska. Det var kärlek vid första ögonkastet. Efter en examen i statsvetenskap och journalistik på Florens Universitet skriver hon idag om vin och resor för svenska och norska tidningar som Allt Om Vin, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, RES, BKWine Magazine, Apéritif, med flera.

Åsa anordnar och guidar på specialiserade vinresor till Italien sedan 2007. Resorna arrangeras av BKWine och tack vare dessa och sina många pressuppdrag besöker hon hundratals vingårdar varje år. Åsa studerar för närvarande för WSET Diploma-kurs i London. Hon har besökt alla de tjugo italienska regionerna och är på resande fot en stor del av året. Hon kommer till Sverige med jämna mellanrum bland annat för att hålla kurser och master class om italienska viner.

Åsa Johansson
foto: Francesca Fumagalli