Månadens gästspel!

Åsa Johansson
foto: Francesca Fumagalli

Piemonte är på allas läppar just nu och det är inte så konstigt med tanke på regionens många fantastiska viner. Eller vad sägs om Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto, Moscato d´Asti och Arneis? För att nämna några. Den 20 februari klockan 18.30 på Eataly Stockholm finns det möjlighet att vara med på en intressant vinprovning och introduktion till ett av världens mest spännande vindistrikt. 

Kvällens ciceron är vinskribenten Åsa Johansson som är bosatt i Italien sedan arton år tillbaka. Hon besöker Piemonte flera gånger om året och hon tar dig med på en lättsam och intressant upptäcktsfärd bland regionens goda viner, branta vingårdar och starka personligheter. 

Boka genom att skicka ett mejl till: lascuola@eataly.se 
Den 20 februari kl 18.30 – 20.00
Plats: Eataly Stockholm, Biblioteksgatan 5
Kostnad: 699 kr (vi kommer att prova sex viner)

Vem är Åsa?

Åsa Johansson kom till Italien 2001 för att hon älskade italiensk film från femtio- och sextiotal och ville lära sig italienska. Det var kärlek vid första ögonkastet. Efter en examen i statsvetenskap och journalistik på Florens Universitet skriver hon idag om vin och resor för svenska och norska tidningar som Allt Om Vin, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, RES, BKWine Magazine, Apéritif, med flera.

Åsa anordnar och guidar på specialiserade vinresor till Italien sedan 2007. Resorna arrangeras av BKWine och tack vare dessa och sina många pressuppdrag besöker hon hundratals vingårdar varje år. Åsa studerar för närvarande för WSET Diploma-kurs i London. Hon har besökt alla de tjugo italienska regionerna och är på resande fot en stor del av året. Hon kommer till Sverige med jämna mellanrum bland annat för att hålla kurser och master class om italienska viner.