Möt våra producenter

Eataly är vi stolta över att kunna erbjuda de bästa italienska produkterna från våra regionala lantbrukare, bagare och pastatillverkare. Vi väljer att arbeta med producenter som delar vår passion för att göra högkvalitativ mat och dryck tillgänglig för alla genom att leverera extra jungfruolivolja, San Marzano-tomater och lufttorkad pasta till dig. Italien har aldrig varit närmare.

Meet the producers

Vi vill lära känna våra producenter. Och vi vill att du ska lära känna dem också! Kom till oss på helgerna då vi träffar några av våra favoritproducenter som har varor i säsong. Då finns möjligheten att träffa människorna bakom produkterna i vår saluhall, allt från de bästa charkuterierna och ostarna, till torrone och cantucci. Dessutom vill vi att du ska lära känna våra produkter. Därför anordnar vi även egna provsmakningar i vår saluhall där du får smaka på och lära dig mer om våra produkter.

Eftersom vi gör det här tillsammans, så är du med och bestämmer vad vi har på våra hyllor. När du önskar kvalitetsprodukter, stödjer du de lokala bönderna, fiskarna, slaktarna och bagarna.

Provsmakningar hos oss under 2019

29-30 mars: Caseificio Gennari

Caseificio Gennari, som vunnit pris för sin ost, kommer hit och bjuder på fantastisk Parmigiano Reggiano DOP*. I över 50 år har de arbetat med samma trofasta mjölkleverantörer för att producera sin fantastiska ost i det historiska Collecchio-mejeriet. De har bevarat de traditionella metoderna för parmesanosttillverkning sedan 1200-talet och har ett brett utbud av lagrade ostar.

4-6 april:

Cibaria

Cibaria bjuder på olika italienska ostar och charkuterier denna helg: Prosciutto di Bassiano, Pecorino Romano di Lacesa, Parmigiano Reggiano och en speciell typ av charkuteri med en intensiv smak: Coppa di testa.

Giuseppe Giusti

Giusti har producerat balsamvinäger ända sedan 1600-talet i Modena. Äkta balsamico framställs inte av vin, utan av färsk druvmust. Det är en process som tar lång tid, och sedan ska vinägern lagras i flera år. De här varorna är verkligen gjorda med mycket kärlek! I saluhallen bjuder de på flera olika varianter av balsamvinäger.

4-7 april: Påskkakan La Colomba

Provsmaka påskens motsvarighet till julens panettone! Under påskhelgen i Italien är La Colomba – formad och namngiven efter ”påskduvan”– ett absolut måste. Den luftliga och söta påskkakan är en komplicerad kaka som tar flera dagar att göra. Till och med den mest traditionella nonna köper hellre en colomba än att baka den själv!
Kom in och upptäck vårt unika utbud av 20 olika varianter av colomba och smaka en bit (eller två!).

12-13 april: Italian food selection

Italian food selection kommer och bjuder på italienska godheter.

10-11 maj: Giuseppe Giusti – Balsamvinäger

Giusti har producerat balsamvinäger ända sedan 1600-talet i Modena. Äkta balsamico framställs inte av vin, utan av färsk druvmust. Det är en process som tar lång tid, och sedan ska vinägern lagras i flera år. De här varorna är verkligen gjorda med mycket kärlek! I saluhallen bjuder de på flera olika varianter av balsamvinäger.

24 maj: Caseificio Gennari – Parmigiano Reggiano DOP

Caseificio Gennari, som vunnit pris för sin ost, kommer hit och bjuder på fantastisk Parmigiano Reggiano DOP*. I över 50 år har de arbetat med samma trofasta mjölkleverantörer för att producera sin fantastiska ost i det historiska Collecchio-mejeriet. De har bevarat de traditionella metoderna för parmesanosttillverkning sedan 1200-talet och har ett brett utbud av lagrade ostar.

15-16 november: Eli Prosciutti

I Traversetolo, 20 km från Parma, producerar Eli Prosciutti sina parmaskinkor. Sinkorna tillverkas långsamt genom traditionelal processer i en tekniskt avancerad miljö. De använder det bästa möjliga urvalet av råvaror: tunga grisar uppvuxna i Po-slätten.

13-14 december: Cibaria

Cibaria bjuder på olika italienska ostar och charkuterier denna helg: Prosciutto di Bassiano, Pecorino Romano di Lacesa, Parmigiano Reggiano och en speciell typ av charkuteri med en intensiv smak: Coppa di testa. 

 

* Vad betyder DOP?
DOP står för Denominazione d’Origine Protetta. DOP-etiketten garanterar att råvaran produceras, bearbetas och förpackas i en viss geografisk zon och enligt tradition.