Möt våra producenter

Eataly är vi stolta över att kunna erbjuda de bästa italienska produkterna från våra regionala lantbrukare, bagare och pastatillverkare. Vi väljer att arbeta med producenter som delar vår passion för att göra högkvalitativ mat och dryck tillgänglig för alla genom att leverera extra jungfruolivolja, San Marzano-tomater och lufttorkad pasta till dig. Italien har aldrig varit närmare.

Meet the producers

Vi vill lära känna våra producenter. Och vi vill att du ska lära känna dem också! Kom till oss på helgerna då vi träffar några av våra favoritproducenter som har varor i säsong. Under våra möten med producenter finns möjligheten att träffa människorna bakom produkterna i vår saluhall, allt från de bästa charkuterierna och ostarna, till torrone och cantucci.

Eftersom vi gör det här tillsammans, så är du med och bestämmer vad vi har på våra hyllor. När du önskar kvalitetsprodukter, stödjer du de lokala bönderna, fiskarna, slaktarna och bagarna.

Producenter som besöker oss i november och december

2-3 november 2018: Debbene Bussu

En liten ekologisk gård som föder upp sardiska får och tillverkar fårostar – pecorino – enbart på mjölk från gårdens får. 

16-18 november 2018: Falaschi

Sedan 1925 tillverkar Falaschi  toskanska charkuterier av högsta kvalitet. All tillverking sker för hand i det perfekta klimatet på kullarna runt San Miniato.

23-24 november 2018: Quadro

Typisk salami och andra charkuterier av högsta kvalitet tillverkas här sedan i slutet av 1800-talet, bland annat Barolosalami med unik doft och smak av Barolovin.

30 november-2 december 2018: Cibaria 

Prosciutto från Bassiano tillverkas av utvalda råvaror från italienska grisar. Kullarna vid Bassiano i södra Lazio är gynnsamt för att torka prosciutto och ger den typisk doft och smak.  

7-9 december 2018: Piacenti

Piero Piacento arbetade i många år hos en lokal slaktare och förverkligade sina drömmar på 50-talet om en egen salumitillverkning med typiska toskanska produkter. 

8 december 2018: La Fonte

Caseificio La Fonte är ett litet familjeföretag nära Siena i Toskana, ett område som är viktigt för fåruppfödning. De typiska lokala pecorinoostarna – fårostarna –  tillverkas enbart av mjölk från trakten. 

14-16 december 2018: Fattorie Fiandino

Fattorie Fiandino i Piemonte är ett familjeägt mejeri i fjärde generationen. Egidio och Mario Fiandino följer de traditionella metoderna och använder noggrant utvalda råvaror.  

14-16 december 2018: Caseificio Gennari

På 50-talet tog familjen Gennari över produktionen av parmesanost i Villa Paveri Caseificio i Collecchio. De har bevarat de traditionella metoderna för parmesanosttillverkning sedan 1200-talet och har ett brett utbud av lagrade ostar.

14-16 december 2018: Pernigotti 

Tortonaområdet I sydöstra Piemonte är känt för sin tillverkning av kokt skinka. Pernigotti producerar charkuterier i samma område sedan fyra generationer tillbaka. Endast norditalienska grisar används till köttet. 

21-23 december 2018: Falaschi

Fyra generationer Falaschi har tillverkat toskanska charkuteriprodukter av högsta kvalitet sedan 1925. Kullarna runt San Miniato – en plats vald med omsorg – har ett klimat som lämpar sig särskilt för lagring av salami.