Möt hösten med Eataly och ITA

Inspiration smakar gott. Eataly öppnar upp för lärande och njutning. I höst anordnas en rad event, smakprovningar i vår marknad och extra fokus på några italienska råvaror och deras ursprung – från de traditionella teknikerna till de autentiska serveringssätten.

Eataly Stockholm market

Extra virgin olivolja

Oljornas olja. November är skördetiden då denna olja tappas upp. Oliver plockas för att sedan pressas. Slutligen finner dem sin väg fram till hyllor i Sverige och Eataly främjar italiensk export genom att säkerställa ett lika brett som djupt utbud. Olivoljan på vår hylla passar till det nybakade brödet, på salladen, pizzan eller pastan. Kom förbi oss och njut av ett typiskt italienskt hösttecken – olivolja.

Pesto

Krämig, fyllig och rund i smaken. Älskar du pesto lika mycket som vi gör? Vi arbetar med Italiens bästa varumärken och tar endast in högkvalitativ pesto från producenter med lång erfarenhet. Klassik pesto Genovese, ekologisk pesto, pesto med soltorkade tomater och pistagenötter – Vi har pesto som passar till det mesta.

Du har väl inte missat att flera av våra produkter från marknaden finns att klicka hem:

BESTÄLL PESTO TILL DÖRREN

Tryffel

Gör dig redo att gräva fram en av Italiens mest uppskattade ingredienser – tryffel är tillbaka i säsong! Hela hösten kan du unna dig denna hyllade knöl genom att äta dig genom färsk äggpasta med svarttryffel som serveras på La Piazza. Eller köp färsk tryffel över disk i vår marknad och skapa oförglömliga matminnen med familjen. En skarp arom. Delikat smak. Inget slår tryffel.

Den här säsongen firar vi denna unika delikatess i vår marknad och på våra restauranger med erbjudanden och helt nya tryffelrätter i våra restauranger.

 

 

OM EATALY & ITA

Det världsomspännande gemensamma projektet mellan ITA och Eataly som, under paraplyet av det italienska utrikesdepartementet med ansvar för internationella samarbeten, syftar till att ge en större förståelse kring italiensk mat- och vinkultur; från traditioner till biologisk mångfald.

I vår marknad, och i samarbete med Italian Trade Agency, fokuserar vi ännu mer på våra italienska matprodukters unika och genuina egenskaper som gör att de skiljer ut sig ur mängden.

Du kommer kunna ta del av kurser, provsmakningar och evenemang för att lära dig mer om italiensk matkultur, den biologiska mångfalden och de hundraåriga traditionerna som ligger bakom italiensk mat.