Påskkakorna från det anrika konditoriet Muzzi Tommaso

Vi vill berätta historien om ett unikt varumärke, nära kopplat till dess grundare, som har fört vidare sin passion för excellenta bakverk till sin familj, generation efter generation. Vi pratar om Muzzi Tommaso, som sedan 1913 – i över 100 år – hållt traditionen av att tillverka högkvalitativa bakverk gjorda med passion, kunskap, hårt arbete och uppoffringar.

Noggrant utvalda ingredienser, surdegen och den långsamma bearbetning är några av huvudingredienserna i dessa speciella sötsaker, som gör alla festliga tillfällen oförglömliga.

Någar av deras mest uppskattade produkter är la colomba, den mjuka påskkakan. Från Muzzi Tommaso hittar du allt från de mest klassiska kakorna till mer moderna varianter, alla bakade enligt den gamla familjetraditionen.

Hur Muzzi Tommasos bakverk görs

Varje deg börjar med surdegen, stjärnan i hela produktionsprocessen. Det är ett levande element tillverkat på några få ingredienser, noggrant uppmätta och kontinuerligt uppfräschade. Det är den som ger Muzzi Tommasos jästa godsaker en alldeles unik smak, doft och mjuk konsistens.

Degbearbetningen omfattar 5 steg, under vilka ingredienserna gradvis tillsätts för att säkerställa att surdegsstartern (som inte får överdoseras) naturligt och långsamt jäser degen. Denna första del av processen, där alla “vita” ingredienser – mjöl, socker, smör, äggula och jäst – mäts, varar totalt i 6 timmar!

Distinkta ingredienser som chokladknappar, kanderad frukt, körsbär och andra goda ingredienser tillsätts i slutskedet: de sista 10 minuterna är avgörande för att homogenisera degen och fördela ingredienser jämt i den. Slutligen delas degen och formas manuellt till “rullar”, för att sedan få sin slutgiltiga form. Bakverken bakas sedan i ugnen och förpackas när de är klara i eleganta och färgglada förpackningar, vilket gör dem till en perfekt påskgåva med unik charm.

Tommaso Muzzi: en colomba för varje smak

Oavsett om du föredrar de utsökta klassikerna eller mer moderna tolkningar av den italienska påskkakan, hittar du något för alla hos Muzzi Tommaso.

EN COLOMBA MED SMAK AV TRADITIONER

För den som älskar tradition är Muzzi Tommasos “Classic Vintage Colomba” ett måste som efterrätt till påsk. Den görs på färska och genuina ingredienser: italiensk kanderad frukt, färska ägg, smör som toppas med en knaprig glasyr täckt av pärlsocker och mandel. Den kommer att vinna över dig med sin arom och mjukhet.

MODERNA TOLKNINGAR MED CHOKLAD

För chokladälskaren har Muzzi Tommaso konditori kommit med två alldeles oemotståndliga recept. Deras colomba “Pere e Pioccolato” blir alldeles oemotståndlig med chokladbitar och kanderade päron.

Eller, välj “Gran Cioccolato Colomba” med choklad både i degen och som läckert överdrag.

Gör din påsk unik med Colomba från Pasticceria Muzzi Tommaso! Kom till Eataly Stockholm för att upptäcka smaken av italiensk påsk.