Jul på Eataly

Julen är bara veckor bort och på Eataly märks det överallt. I Italien firas jul bäst med hela familjen och det italienska köket är den självklara samlingspunkten. I vår marknad dukar vi upp med allt som behövs för julbordet hemma.

 

MATMARKNADENS AKTIVITETER

Upptäck vår marknad full av läckra godsaker och delikatesser, ta med vänner och familj och njut av provningar. Vår marknad kommer till liv med massvis av provningar av oliver, ostar och charkuterier. Välkända producenter är på plats och pratar om sina produkter. Följ oss på Instagram @eatalysthlm för att enklast hålla koll på när vi bjuder på smakprover i vår matmarknad. 

 

“Ge bort en gåva i form av god mat.”

 

 

I Italien är julen inte komplett utan en av dessa smakrika, fluffiga kakbröd på bordet. Det är bäst att säkra upp med två, tre eller fyra för att denna favorit ska räcka till alla. Panettone översätts bäst till “stort bröd” och är traditionellt fylld med en generös portion av kanderad frukt och russin. Enligt myten skapades panettone för första gången i Milano på 1400-talet och symboliserar än idag tur och välstånd. Sedan dess har panettone hängt kvar, inte minst tack vare sin fantastiska smak och saftighet.

 

 

 

BUON NATALE!