Ost- & charkveckor på Eataly

Charkuteri- och ostälskare, gör er redo! Från 15 januari till 24 mars håller Eataly Stockholm i olika temaveckor med mängder av smakprov av Italiens bästa specialiteter! Självklart kommer våra produktspecialister vara på plats för att berätta om veckans italienska salumi och formaggi.

Under 10 (!) veckor djupdyker vi in bland våra salumi & formaggi (charkuterier och ostar) för att du ska kunna få smaka på och lära dig mer om alla godheter som kommer från Italien, från norr till söder. Häng med oss den 15-21 januari för att lära dig och smaka på…

MONTAGNA WEEK

Under en hel vecka, från den 15 till 21 januari, bjuder vi in till att upptäcka våra ostar och charkuterier från Apenninerna, bergen i norra Italien. Vi bjuder på en mängd delikata och högkvalitativa bergsspecialiteter, se hela provsmakningsschemat nedan:

OSTAR
Parmigiano Reggiano DOP di Montagna från Malandrone 1477

Asiago DOP and Montasio DOP från Ca Form

Pizzoccheraia and Bitto från Latteria Valtellina

CHARKUTERIER
Speck & Pancetta från Crucolo/Filiera Agr. Trentina

Speck (cubes) från Antica Ardenga

Lardo från Guadagni and Granda

 

KOMMANDE TEMAVECKOR:

22-28 januari: Fresh cheese

28 januari-4 februari: Blue Cheese

5-11 februari: Prosciutto Week

12-18 februari: Grana Padano Week

19-25 februari: Pork Week

26 februari-3 mars: Pecorino Week

4-10 mars Salame Week

11-17 mars: Parmigiano Week

18-24 mars: Caciocavallo & Provolone Week

 

Italiens bästa lufttorkade skinkor