Panettone Day – 26 november!

Panettone – inte bara en klassisk italiensk dessert som bäst avnjuts under jul och nyår. Kakbrödet är dessutom den perfekta julgåvan vid julens alla fester.

 

Den italienska julen är inte fulländad förrän en Panettone finns på plats. Smakrikt och fluffigt, njutbart och nyttigt. Ett unikt kakbröd med en lång historia bakom sig. Enligt myten skapades panettone för första gången i Milano på 1400-talet och symboliserar än idag tur och välstånd. Sedan dess har panettone positionerat sig som en självklar julklassiker, inte minst tack vare sin fantastiska smak och saftighet.

 

Panettone översätts bäst till “stort bröd” och fylls traditionellt med kanderad frukt och russin. Men, nya smaksättningar kommer ständigt och på Eataly Stockholm hittar du klassiker liksom moderna smaksättningar. Vi rekommenderar  extra varmt: “Panettone Pere E Cioccolato” – en smaksättning där kanderade päron och choklad skapar ett fräscht och spännande möte, “Panettone Farcito Al Gianduja” – med en krämig fyllning och täckt med chokladglasyr och hasselnötter, samt Pandoro med tiramisu och kaffesmaksatta chokladflarn. Och det bästa av allt – du behöver inte välja! På det italienska julbordet platsar 1,2,3,4 eller fler panettone. Vi lovar – denna delikatess går åt!

 

Panettone day – 26 november

Missa inte att fira Panettone day  den 26 november – hos oss hittar du alla smaker du kan tänka dig. Under Panettone day erbjuder vi 20% vid köp av minst 2. Erbjudandet gäller på all Panettone och pandoro, Välkommen att fira Panettone Day med oss!

Ät, Handla & Lär!