Laga Eatalys bästa pasta carbonara

Visste du att Pasta alla Carbonara har sitt ursprung i Apenninerna i centrala Italien, inte långt från Rom? Rätten var känd som fårherdarnas favoritpasta när de strövade i de kuperade hagarna. Det har alltid varit ett otroligt lättillgängligt recept tack vare de enkla ingredienserna!

Vi tillagar den givetvis på äkta italienskt vid, utan grädde. Hur får vi den så krämig? Följ vårt recept nedan så får du se!

det bästa pasta carbonara receptet

Ingredienser:

120g Afeltra spaghetti, eller din favoritform från vår marknad
2 msk Frantoi Cutrera olivolja
Tärnad pancetta
2 ägg
1 dl Pecorino Romano, plus lite extra till servering
Salt och peppar

Gör så här:

1. Värm olivolja på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt peppar och den tärnade pancettan. Fräs tills den blir gyllenbrun och krispig. Lägg pancettan på ett fat och ställ åt sidan. Behåll stekpannan till senare!

2. Vispa ihop ägg, riven Pecorino Romano och 1 tsk nymalen svartpeppar i en bunke.

Proffstips: Häll lite av pancettafettet i din äggblandning för extra smak!

3. Koka upp en stor kastrull med vatten. Smaka av med salt.

4. Tillsätt pastan koka tills den är al dente, cirka 8-10 minuter. När den är färdig, häll över pastan i stekpannan och ställ in på medelvärme.

5. Lägg i den stekta pancettan och rör om i en minut.

6. Ta kastrullen från värmen och tillsätt ägg- och ostblandningen. Blanda försiktigt och noggrant.

7. Lägg upp pastan och strö över lite extra Pecorino Romano. Servera varm.

Buon appetito!