Pasta & olivolja – som gjorda för varandra

Olivolja och pasta på Eataly

En månad tillägnad Italiens bästa pastasorter och olivoljor

Vad vore livet utan pasta och olivolja – väldigt mycket tråkigare, eller hur? Vi har bestämt oss för att hylla dessa två grundpelare i det italienska köket som vi bara inte kan leva utan!

Från den 27 april till den 11 juni, ta del av recept, tips, rabatter och gratis smakprov i marknaden, pastaspecialer i restaurangen och goda pastaevent.

Upptäck vad som händer på Eataly Stockholm och kom för att och unna dig de bästa av de bästa:

pastarätter prima

– I RESTAURANGEN –

Vi älskar pasta, från tagliatelle och spaghetti till fusilli och ravioli. I vår restaurang kan du alltid njuta av de bästa italienska pastarätterna. Under vår pastamånad blir det ännu mer!

Dela på mera. Upptäck en ihopsatt meny med tre rätter att dela på med bruschetta, ett urval av ost och chark och ert val av padella – en hel kastrull med en av våra ikoniska pastarätter!

Pris: 350 kr/person.

Italiensk olivolja

– I MARKNADEN –

Träffa producenten: Alberto Triglia

Vi får finbesök! Från den 27 april till 15 maj kommer en av Italiens bästa pastaproducenter, Alberto Triglia, till vår matmarknad för att bjuda på smakprov, berätta allt om sin pasta och ge sina bästa tips och tricks. Smaka, lär och ta hem smaken av Emilia Romagna till ditt kök!

Provsmakning av olivolja

Vill du lära dig mer om olivolja? I vår matmarknad hittar du inte mindre än 50 olika sorters extra jungfruolivolja. Vid vår olivoljehylla hittar du utvalda smakprov och på plats finns våra kunniga experter som kan guida dig genom olivoljejungeln.

Det är enkelt att handla på Eataly!

Olivoljehelg 25-28 maj

Ta din matlagning till nästa nivå med riktigt bra olivolja! Och till extra bra pris, dessutom. Från 25 maj till 28 maj får du 20% rabatt på all extra jungfruolivolja (gäller ej tryffelolja).

Fyll på i skafferiet, ge bort på middagsbjudningen och förhöj dina måltider!

– EVENT –

All you can Eataly – Pasta Edition | 10 maj

Kom på vårens sista italienska matfest! På All you can Eataly får du en dryck från listan (vin, öl, Spritz), obegränsad buffé med extra mycket pasta för bara 300 kr. Allt i en härlig atmosfär med utsikt över vår piazza med glittrande kristallkronor.

Vad: 1 dryck och obegränsad buffé för 300 kr.

Regional middag med Triglia | 11 maj

Varje torsdag kan du smaka på en ny Italiens regions kök. Under hela maj kommer en utvald pasta serveras som huvudrätt under våra regionala middagar. Den 11 maj får vi dessutom gästbesök av den kända pastaproducenten Pastificio Triglia när vi åker till Emilia Romagna.

Vad: 3 regionala rätter för 295 kr.

Italian Wine Fair – Pasta Edition | 17 maj

Kom för att smaka på, lära om och testa fyra olika italienska viner!

Den 17 maj bjuder vi in till vår italienska vinmässa med pastatema. Välj fyra olika viner att smaka, njut av en obegränsad buffé med mer pastarätter än vanligtvis (och mycket mer: pizza, ost, chark, friterat…) och härlig stämning på vår italienska piazza.

Vad: 4 vinprover och obegränsad buffé för 500 kr.

BOKA EVENT