Eatalys Pizza Guide – Alla våra pizzor

italiensk pizza stockholm

På Eataly tar vi pizza på största allvar. Vi använder endast högkvalitativa ingredienser, ekologiskt mjöl och en lång jäsningsprocess (vi jäser pizzadegen i över 50 timmar!) för att skapa äkta italienska pizzor. I år är vi stolta att kunna meddela att vi fått Gambero Rossos prestigefyllda utmärkelse Top Italian Retauarnt 2022 för alla våra pizzor!

Låt oss dyka in i den italienska pizzans värld och ta en titt på de fem sorters pizzor du kan hitta på Eataly Stockholm:

L’ORIGINALE

Låt oss börja med klassikern. Vår runda orginalpizza är gjord på de finaste ingredienserna: 100% ekologiskt mjöl från Mulino Marino, typ 00 och Burattomjöl. Resultatet är en traditionell, smakrik pizza med en krispig utsida och fluffig insida toppad med de bästa färska ingredienserna.

Du hittar vår Pizza Originale med i en mängd olika varianter varje dag på La Piazza!

PIZZA NAPOLETANA

Napolitansk pizza är en av de mest kända italienska pizzatyperna. Skyddad av en TSG-certifiering (Traditional Specialty Guaranteed), måste den göras på ett mycket speciellt sätt.

Degen består av vetemjöl, jäst, salt och vatten och får jäsa i upp till 24 timmar. Den formas för hand och toppas sedan med ingredienser och gräddas i 90 sekunder i en het vedeldad ugn. Resultatet är en mjuk mitt med en hög, fluffig kant.

Upptäck äkta napolitanska smaker på vår napolitanska pizzakväll!

PIZZA ALLA PALA

Pizza alla pala är en klassisk romersk street food-rätt. Den skapades för att bagare i Rom ville hitta ett sätt att använda överbliven bröddeg. Bagarna sträckte ut degen på längden, toppade den med färska ingredienser och serverade den direkt på en träspade, som den fått sitt namn ifrån. Det blev ett fantastiskt resultat – en pizza med en mjuk, fluffig insida och en krispig yta.

Välj mellan en mängd olika smaker på vårt bageri i La Piazza och njut av den på plats eller ta med den på språng!


PIZZA AL PADELLINO

Pizza al padellino är en typ av pizza som bakas i små, runda ugnsplåtar med kant. Den serveras framför allt i Turin och har en tjock mjuk kant som blir lätt gyllenbrun under gräddningen. Hos oss gör vi den ännu mer speciell med två specialdegar: en grön smaksatt med pesto och en rosa smaksatt med rödbetor. Sedan toppar vi den med en mängd olika ingredienser och serverar den uppdelad, så att den är enkel att dela på!

Du hittar vår Pizza al padellino tisdag-lördag på Prima från den 1 september.

 

Äntligen är du redo att smaka på våra prisbelönta pizzor! Kom till Eataly Stockholm på Biblioteksgatan5 för att smaka alla och hitta din favorit. Benvenuti – välkommen!