Recept: Frittata di spaghetti (Spaghettiomelett)

Du har gjort för mycket pasta och vet inte vad du ska göra med resterna. Upptäck hur du kan återanvända den och samtidigt skapa andra otroliga rätter!

 

Frittata di spaghetti (Spaghettiomelett):

Ingredienser

Pastarester (längre pastasorter passar bäst)
2-3 ägg
Riven parmesanost (Parmigiano Reggiano)
Svartpeppar

Mängderna beror på hur mycket rester du har. Om pastaresterna inte har smaksatts kan du till exempel lägga till pancetta, scamorzaost eller till och med grönsaker. Om spaghettin redan smaksatts behöver du inte något annat.

Tillagning:

1. Lägg i pastan i en stekpanna ihop med lite olivolja. Stek i några minuter.

2. Under tiden, vispa äggen med den rivna parmesanosten och ha i lite svartpeppar.

3. Häll i äggen i stekpannan, tack med lock och låt vara cirka 15 minuter på medelvärme. Vänd sedan på omeletten och låt steka klart.

Har du kokat för mycket pasta av en kort sort? Kolla in vårt recept för Timballo di pasta.

 

 

Buon appetito!