Recept: Risotto på 15 minuter

Risotto på 15 minuter

4 portioner

Risotto är en av Italiens mest älskade rätter, men att laga den själv hemma kan verka skrämmande. Det behöver det inte vara! Välj bland våra risottobaser med en mängd olika smaker, från sparris till bläckfisk, ta fram en slev och följ vårt enkla risottorecept!

Ingredienser

250g valfri risottobas från Gli Aironi
700ml varmt vatten
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 msk extra jungfruolivolja från Roi
En klick smör
2 dl Parmigiano Reggiano DOP från Eataly
Salt efter smak

Tillagning

1. Koka upp ca 700ml vatten i en kastrull.

2. Värm upp olivolja i en stor stekpanna. Häll i risottobasen och fräs en minut på medelvärme.

3. Häll i ett halvt glas vatten (eller vitt vin) och rör om tills det avdunstat.

4. Tillsätt lite av det varma vattnet i taget, ca 2 dl. Sänk värmen och rör om ofta. Fyll på med vatten allt eftersom riset suger åt sig det.

5. Fortsätt tills riset är lagom mjukt med lite kärna i mitten med lagom tuggmotstånd.

6. Smaka av med salt. Lägg i en klick smör, parmesanost och rör om i en minut.

7. Servera risotton direkt på varma tallrikar och njut!

Buon appetito!