Recept: Timballo di pasta

Du har gjort för mycket pasta och vet inte vad du ska göra med resterna. Upptäck hur du kan återanvända den och samtidigt skapa andra otroliga rätter!

Timballo di pasta

Ingredienser:

Pastarester, helst av kort sort
Mozzarella
Riven parmesanost
Smör
Mjölk
Mjöl
Salt
Muskotnöt

Tillagning

1. Förbered bechamelsåsen, mängden beror på hur mycket pastarester du har. Det här receptet är för cirka ca 120 g pasta:

  • Värm 200 ml mjölk i en kastrull
  • Ta en annan kastrull och smält 20g smör på låg värme
  • Ta bort smöret från plattan och blanda i 20 g mjöl. Blanda med en visp för att undvika klumpar.
  • Sätt tillbaka kastrullen på låg värme och rör om tills den får en gyllenbrun färg
  • Fortsätt röra medan du häller lite av den varma mjölken i kastrullen
  • Häll i resten av mjölken. Blanda kraftigt med vispen.
  • Låt puttra på låg värme 5-6 minuter till såsen tjocknat och börjat koka.

2. Häll pastaresterna och béchamelsåsen i en ugnsform

3. Skär mozzarellan i smala skivor och lägg över pastan tillsammans med den rivna parmesanen.

4. Tillaga i ugnen på 200° C cirka 15 minuter

5. Servera direkt, eventuellt med ett blad färsk basilika

 

Har du kokat för mycket pasta av en kort sort? Kolla in vårt recept för Frittata di Spaghetti.