Trofie al Pesto
4 portioner
Ingredienser
1 burk basilika pesto, till exempel Roi eller Niasca Portofino
500 gr trofiepasta, som Pisani eller Alta Valle Scrivia
6 små potatisar, kokta och skurna i bitar
1 handfull gröna bönor
Havssalt efter smak
Extra jungfruolivolja efter smak
Tillagning
1. Koka upp en stor kastrull med vatten och salta tills den är lika salt som havet. Förbered en stor skål med isvatten i närheten.
2. Lägg de gröna bönorna i det kokande vattnet tills de blir ljusgröna, cirka 1 till 2 minuter. Flytta dem från det kokande vattnet till isbadet. När de svalnat, dränera och torka de gröna bönorna.
3. Lägg peston, kokt potatis och bönorna i en stekpanna och lägg åt sidan.
4. I vattnet som tidigare använts för att laga bönorna, koka pastan tills den är al dente. Häll av vattnet med spara cirka 2 dl av vattnet.
5. Lägg pastan stekpannan med peston, men inte på en varm platta. Rör om ordentligt och ringla över lite extra jungfruolivolja. Vid behov, ha i lite av det sparade vattnet för att tunna ut peston.
6. När pastan blandats ordentligt med peston och grönsakerna, portionera i uppvärmda skålar och servera direkt.
Buon appetito!