Säkra upp sommarskafferiet

 

Unna dig att slappna av i sommar och skapa enkla rätter hemma med hjälp av våra italienska råvaror. Lika lätt att ta med till stranden, ut i båten eller som en spontanmiddag hemma med vännerna. Bunkra upp med våra mest prisvärda och högkvalitativa produkter och skapa några av dessa enkla men delikata rätter hemma.

Caprese

Denna fantastiska sallad är namngiven efter Capri, en solig ö i södra Italien och är ett uttryck för tre enkla ingredienser: tomat, mozzarella och basilika. En caprese är barnsligt enkel att göra och ännu enklare att njuta av. Den enda hemligheten är – du gissade det – kvalitet. Varje komponent ska vara den finaste du kan hitta. Saftiga, mogna tomater, krämig färsk mozzarella och ljus, härligt doftande basilika. Och glöm inte kryddorna, en högkvalitativ extra jungfruolivolja, havssalt och nymald svartpeppar.

italiensk sommarsallad caprese

Pasta pesto

Pesto Genovese är tämligen enkel att tillaga, men vi har dessutom färdiga ta med hem för semesterfiraren som vill göra annat med sin tid än stå vid spisen. Våra såser görs efter traditionella metoder och efter originalrecept. Med Niasca Portofinos färska Pesto Genovese från norra Ligurien känner du Italien i varje tugga.

Kronärtskockscreme

Denna fantastiska creme kan avnjutas som en antipasti, på en bruschetta eller som ett smakrikt tillbehör till huvudrätten.