Spaghetto Eataly

För att det är svårt att göra det enkelt. Spaghetto Eataly är vår vision av en av de mest ikoniska och samtidigt tidlösa rätterna från det italienska köket: spaghetti med tomatsås. På Eataly börjar vi alltid med ingredienser av högsta kvalitet, eftersom ingredienserna – precis som vårt manifest hävdar – står i centrum i alla våra rätter. För att tillaga vår Spaghetto Eataly, använder vi röda Datterino-tomater från Cosi Com’è, de allra sötaste tomaterna, som skördas när de är fullmogna.

Spaghetto Eataly

Tomaterna behöver inga kryddor för att höja smaken: ingen vitlök eller lök, bara havssalt från Sicilien och en skvätt extra jungfruolivolja. Pastan vi använder heter Afeltra och är gjord på 100 % italienskt semolinamjöl från hjärtat av Gragnano.

Spaghetto Eataly serveras i våra restauranger och du kan också tillaga det hemma med hjälp av några enkla ingredienser.

SPAGHETTO EATALY

Ingredienser för 4 personer:

400 g spaghetti på 100 % italienskt semolinamjöl (Afeltra)
600 g hela röda Datterino-tomater (Cosi Com’è)
Extra jungfruolivolja (Monocultivar Taggiasca Roi)
Sicilianskt havssalt (Mercante di Spezie)
Färsk basilika

  • Koka spaghettin i rikligt saltat vatten i sju och en halv minut, så att pastan är al dente.
  • Lägg tomaterna i en skål tillsammans med fyra matskedar extra jungfruolivolja, salt och några basilikablad. Krossa försiktigt med en träsked.
  • Värm olivolja i en stor kastrull på mediumvärme. Hetta upp tomaterna snabbt och tillsätt spaghettin. Rör ungefär två minuter.
  • Servera genast med en skvätt extra jungfruolivolja och ett basilikablad.

“Buon appetito”!