Prosciutto-helg 18-20 oktober

 

Upptäck Italiens bästa charkuterier i Stockholm

Redo att köra igång oktober? Det är vi med! I oktober tillägnar vi varje helg en av Italiens godaste delikatesser ihop med vin. Vi bjuder på provsmakningar, matlagningsshower och specialrätter i restaurangerna utifrån helgens tema. Gör dig redo att äta, dricka och lära dig mer om italienska godheter!

 

11-13 OKTOBER: LUFTTORKAD SKINKA & VIN 

Prosciutto crudo betyder på italienska lufttorkad skinka, och är en av Italiens mest kända charkuterier. Varje ben väljs noggrant ut utifrån kvalitet, saltas och lagras av experter åtminstone 14 månader i särskilda områden i Italien. Resultatet blir en utsökt produkt med kombination av söta och salta smaker och känsliga aromer av terroir.

Börjar munnen vattnas än?

Från den 18-20 oktober 2019 välkomnar vi dig till Eataly Stockholm för att fira Italiens bästa lufttorkade skinkor. Hur? Med specialerbjudanden i vår butik, provsmakningar i saluhallen och specialmenyer i restaurangerna!

Upptäck alla prosciuttomöjligheter med vår kalender med aktiviteter och erbjudanden nedan. Sedan är du redo att planera ditt besök!

Italienska charkuterier i Stockholm

 

SMAKPROV I VÅR MARKNAD

På Eataly tror vi att ju mer du vet, desto mer kan du njuta. Under vår helg tillägnad prosciutti crudi erbjuder vi en mängd gratis smakprov runt om i vår marknad med våra producenter. Upptäck vår provsmakningskalender nedan:

Fredag 18 oktober från kl. 11.00-19.00 Prosciutto di Parma DOP 20 månader
Smaka en av Italien mest kända lufttorkade skinkor: parmaskinka. Skinkan har en skyddad ursprungsbeteckning tillverkas i den italienska staden Parma och har blivit känd för sin delikata, söta smak världen över.  Testa att linda en skiva runt en bit buffelmozzarella, stoppa i munnen och stäng ögonen…

Fredag – söndag kl. 12.00-19.30 | Salami från Antica Ardenga & Quadro
Sedan slutet av 1800-talet producerar Quadro lufttorkade produkter från regionen Piemonte i norra Italien. Med lång erfarenhet och utmärkt kött erbjuder de produkter av bästa kvalitet. En av Quadros spcialiteter är Salame al Barolo: en salami tillverkad med Barolo-vin. Den har en helt unik smak och Barolo-arom – välkommen in för att testa själv!

Fredag – söndag kl 11.00-19.00 | Culatta
Provsmaka culatta med en delikat smak från Antica Ardenga. Företaget producerar begränsade mängder lufttorkat kött från Bassa Parmense-området, en del av Parmas provins som ligger nära Po-floden. Tack vare områdets fuktighet och klimat, samt tradition kan högkvalitativa charkuterier som coppa, salami och prosciutto tillverkas.

Fredag 18 oktober 12.00-19.30 & söndag 20 oktober kl. 12-18 | Prosciutto & Coppiette di Bassiano
Provsmaka charkuterier från Bassiano! Kullarna i Bassiano i södra Lazio erbjuder det perfekta klimatet för prosciutto-härdning. Skinkan tillverkas med utvalda ben från italienska grisar som är uppfödda med omsorg och passion. De råa benen rengörs manuellt med en kniv, salt och naturliga aromer som masseras in i skinkan, vilket garanterar den utsökta smaken.

Lördag 19 oktober kl. 11-19 Prosciutto San Daniele DOP 18 månader
Provsmaka en av italiensk mest kända lufttorkade skinkor: San Daniele DOP. med en skyddad ursprungsbeteckning måste härdningen ske i San Daniele del Friuli. Du känner lätt igen den med dess gitarrliknande form!

Lördag 19 oktober 12-19.30 Lardo di Colonnata IGP + Mostarde Le Tamerici
Fausto Guadagnis familj har specialiserat sig på Lardo di Colonnata i generationer. Dess Lardo di Colonnata är utan konserveringsmedel, allergener och gluten. Kött väljs och samlas in av slaktaren och smaksätts med kryddor, salt, aromatiska örter och peppar. Sedan lagras den i marmorbehållare.

 

Italiens bästa lufttorkade skinkor


Har du inte möjlighet att komma förbi i helgen? Misströsta inte! Upptäck våra andra kommande temahelger:

Kommande temahelger:
25-27 oktober: skogens gömda skatter: svamparna.

 

Ti aspettiamo! Vi ses där!