Tryffeltider i butik

färsk tryffel i stockholm

Äntligen är den tillbaka: den färska tryffeln!

Visste du att den färska italienska tryffeln bara är tillgänglig några månader varje år? Bäst att passa på nu när den är i säsong!

Med tryffel sätter du guldkant på varje rätt, från pastaklassiker tagliatelle al tartufo till värmande tryffelrisotto. I vår matbutik hittar du både färsk svart tryffel och utsökta tryffelprodukter, från tryffelolja och röror till pasta. Upplev den ultimata kulinariska njutningen i vinter med tryffelsmaker från Eataly!

Olika tryffelsorter

Det finns tre sorters tryfflar. Den vita sorten är skarp med noter av schalottenlök, den svarta är jordnära och robust och den vinröda tenderar mot det känsliga och aromatiska. I vår butik just nu hittar du färsk svart tryffel, levererad direkt till dig från Piemonte.

Kökets diamant

Forntida romare trodde att tryffeln skapades när blixten slog  ned i fuktig jord. Idag vet vi att den lilla knölen växer under jord i de vilda skogarna i norra och centrala Italien. Trots detta upprätthåller moderna italienare magin för tryffeln och hänvisar till den jordiska och aromatiska ingrediensen som “en diamant i köket” .

Välkommen in i vår marknad för att upptäcka mer, eller få inspiration i någon av våra restauranger.