Dags för tryffel

Äntligen är den tillbaka: tryffeln! Det finns tre sorters tryfflar. Den vita sorten är skarp med noter av schalottenlök, den svarta är jordnära och robust och den vinröda tenderar mot det känsliga och aromatiska. I vår butik just nu hittar du färsk svart och vit tryffel, levererad direkt till dig från Piemonte.

Forntida romare trodde att tryffeln skapades när blixten slog  ned i fuktig jord. Idag vet vi att den lilla knölen växer under jord i de vilda skogarna i norra och centrala Italien. Trots detta upprätthåller moderna italienare magin för tryffeln och hänvisar till den jordiska och aromatiska ingrediensen som “en diamant i köket” .

Välkommen in i vår marknad för att upptäcka mer, eller få inspiration i någon av våra restauranger.

 


Vi fortsätter att göra det vi gör bäst och respekterar alla officiella riktlinjer för att möta den nuvarande situationen på ett säkert sätt. Det innebär förbättrade rengörings- och saneringsprotokoll, proaktiv och interaktiv utbildning om hälsa och säkerhet med vår lokala personal samt proaktiv social distansering genom att placera alla bord med minst en meters mellanrum i enlighet med säkerhetsbestämmelser.