Upplev Eataly Sommardagar

I sommar förvandlas Eataly till en sommarterass i Italien, en plats att umgås på och hämta livskraft vid. Med böljande, vild grönska som hörnpelare, hoppas vi att vår terrass tar dig till italienska semesterregioner och en stunds njutning. Vi erbjuder en sommarmeny med säsongsbetonade och lokala råvaror – allt för att ge dig en genuin smak av Italien, utan att du behöver lämna Stockholm.

Hos oss kan du, med vänner och familj, samlas för att njuta av friska viner och det traditionella italienska köket. När du kliver in genom våra dörrar omfamnar en varm bris från Italien dig – välkommen!

 

Eataly Sommardagar håller öppet till och med 26e Augusti.
Efter detta datum öppnar älskade La Piazza igen. 


 

Apertivo – fräscht att börja med
Gör som i Italien och gör apertivo till en del av din sommarrutin. Vi må vara partiska, men ingen firar ”happy hour” som italienarna. Hämtat från Italiens ”aprire”, som betyder “att öppna”, handlar aperitivo om att väcka aptiten med en fördrink innan middagen. Vår meny erbjuder flera klassiska cocktails, men även nyheter med en unik, somrig twist. Prova gärna vår Vetz Spritz, en klassisk Gin & Tonic, eller varför inte gå Bellini – en drink skapad av prosecco och vit persika. Somrigare än så blir det inte.

 

Säsongsbetonade smaker
Pasta och Pizza. Dessa italienska klassiker har såklart givna platser på vår meny året runt. Calzone estivo är sommarens Calzone, en pizza med Buffelmozarella, prosciutto crudo, ruccola och söta datterinitomater. Med inspiration från Italiens främsta semesterregioner erbjuder vi, utöver ett brett utbud av pizza och pasta, även enklare, fräscha smårätter att kombinera och dela på. Vår meny med antipasti bjuder bland annat på en somrig och svårslagen bruschetta med ricottaost, karljohansvamp och svart sommartryffel.

 

Gelato Italiano
Smaksatt med flor di latte, cioccolato, eller somriga skogsbär är gelato italiano ett svalkande måste för alla åldrar. I vår entré hittar du glass tillverkad efter traditionell hantverkstradition. Vår glassleverantör Venchi grundades i Piemonte redan 1878 och arbetar endast med de finaste råvarorna.

Samlas på Eataly i sommar
Vill du lära dig prova vin som ett proffs? Lockar rubriken ”Pink Night”? Är du nyfiken på vad ”Vetz Night” bjuder på? Eventen under Eataly Sommardagar är många och varje enskilt event en ny möjlighet att resa till den italienska sommaren, utforska spännande smaker och träffa nya människor.

Bästa tiden att prova vin är torsdagar, Wine O’ Clock.  Onsdagen är däremot dagen då vi på Eataly Stockholm teamar upp med Apertivo Stockholm och bjuder in dig och dina vänner till italiensk, avslappnad sommarbar – varje onsdag hela sommaren går under rubriken Vetz Night. Håll dig uppdaterad om våra event via hemsidan och följ oss på Instagram @eatalysthlm. 

 

BOKA EATALY EVENTS

 

En smak av Italiensk sommar utan resan dit.
Eataly sommardagar – din italienska sommarterrass mitt i hjärtat av Stockholm.