Upplev regionen Marche för en kväll

Fyrarättersmiddag med regionstema Marche

Böljande landskap med medeltida byar, höga berg och en kuststräcka med turkosblått hav. Marche kan vara Italiens bäst bevarade hemlighet, och ett riktigt smultronställe att upptäcka! Förutom ett vackert landskap är Marche framför allt ett riktigt paradis för den som älskar god mat. Med ett väldigt varierande landskap med varma dagar och svalare kvällar hittar du alltifrån fina viner och fiskrätter till delikatesser som tryffel, svamp och vildsparris.

Den 25 maj kommer vår egen kock Mirco Guidi till La Scuola för att hålla i en helkväll tillägnad regionen han själv kommer ifrån – Marche! Med en egenkomponerad fyrarätters meny kommer det bjudas på traditionella rätter från regionen, självklart parat ihop med regionala viner. Under den tre timmar långa temamiddagen får du som gäst lära dig historien om de mest klassiska regionala rätterna och traditionerna bakom dem. Njut av en snabb välkomstaperitif innan vi sätter oss vid vårt gemensamma bord och smakar på det bästa av Marche! Välkommen på en kväll du inte vill missa!

Om kursen
Datum: 25 maj
Tid: 18.30-21.30
Plats: Eataly Stockholm, Biblioteksgatan 5
Pris: 1195 kr

Om Mirco

Mirco Guidi är kökschef på vår restaurang La Piazza. I hela 30 år har han arbetat som kock på olika välrenommerade restauranger, både i Sverige och Italien, och har en examen från Istituto di Senigallia. Han föredrar det traditionella och antika köket med fokus på fisk, något som kommer från att han växt upp i staden Fano som ligger vid havet.

 

Boka och läs mer om våra kurser