Colazione all’italiana

ljuvlig frukost på eataly stockholm

Starta dagen med frukost på Eataly

Nybakade cornetti, matiga mackor, het espresso och nyskummad cappuccino. Nu kan du njuta av en äkta italiensk frukost, mitt på Biblioteksgatan i Stockholm!

Sätt dig i vårt mysiga kafé, välj ditt val av kaffe (espresso, americano, cappuccino, caffe latte – vi har alla klassiker) eller te och njut av de bästa godsakerna från Italien.

Unna dig en italiensk frukost – kom till Eataly Stockholm!

Öppettider
Mån-tors: 09.30-16.00
Fre-lör: 09.30-19.00
Sön: 11.00-16.00

äkta italiensk frukost på eataly stockholm


Frukost hemma?

Följ våra steg nedan för att testa hemversionen av den italienska frukosten!

För att äta frukost som en italienare, följ två enkla steg:

1. Bestäm vilket kaffe du vill ha. Kom ihåg att morgonen är den enda stunden på dagen som du kan njuta av mjölkiga drycker som cappuccino eller latte macchiato utan att bli retad. Se till att njuta.

2. Välj ett bakverk. Vi gillar de nybakade bakverken, men i Italien finns det en stor variation att välja mellan, från cornetto och plumcakes till panini (smörgåsar) och kakor.

Kolla in några av våra favoritkombinationer nedan, sedan kom förbi Eataly Stockholm för att fylla på med ingredienserna för att testa det hemma.

 

CAPPUCCINO & CORNETTO

Ingenting transporterar oss till morgnar i Italien mer än en cappuccino med en cornetto, eller en croissant. Den skummande mjölken virvlar ljuvligt med den robusta epresson, där varje liten klunk avnjuts ihop med den luftiga bakelsen. Tidigt varje morgon bakar vårt konditorer ett sortiment av färska godsaker med kvalitetsingredienser, från hälsosam olivolja till dekadent mörk choklad.

 

ESPRESSO MACCHIATO & PLUMCAKE

För en mindre men mer intensiv dryck, välj en espresso macchiato, kaffe med ett stänk skummad mjölk. De bittera smakerna i espresson passar extra bra ihop med plumcake. God att äta på egen hand, doppa i kaffet eller med ett tunt lager av smör och sylt.

 

ESPRESSO & BISCOTTI

För en italiensk frukost när du är på språng, kombinera en högkvalitativ espresso med krispiga kakor, som Di Leo wholemeal Fattincasa (bokstavligen ”hembakade”). De är både ågot söta och nyttiga, och passar perfekt med espresso för en tillfredsställande och enkel frukost.

 

Ta med dig den italienska frukostupplevelsen hem med vårt högkvalitativa urval av kaffe, te, kakor och kakor!